- admin
- 0 comentarii
- 63 Vizualizări
Piftie (Răcituri)
18 ianuarie 2007Ingrediente:
8 un rasol de porc,
8 2 limbi de porc,
8 1 morcov,
8 sare şi 3 căpăţâni de usturoi,
8 piper şi boia dulce.
Preparare:
Într-o oală se pune să fiarbă în apă rece la foc mic toată carnea, puţină sare, iar după ce se ia spuma se adaugă şi un morcov.
Când carnea s-a desprins uşor de pe os şi zeama a devenit lipicioasă se pune pus usturoiul zdrobit în zeamă şi se scoat cele două limbi pentru curăţarea de pieliţă cât sunt fierbinţi. Oala se pune la rece, până a doua zi.
A doua zi trebuie degresat totul şi pus din nou la foc.
Se scoate carnea.
Se porţionează carnea şi se pune în castroane.
Se strecoară zeama.
Şi se pune zeama peste carnea din castroane.
După ce se închegă compoziţia, se presară cu piper şi boia dulce.
Poftă bună!
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu