Legătură între artişti şi Europa Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Legătură între artişti şi Europa

Sibiul a intrat în lumea bună a culturii europene. În perioada 8 – 11 februarie 2007, Asociaţia "Les Rencontres" organizează la Sibiu o întâlnire şi un seminar pe tema politicilor culturale ale autorităţilor locale şi centrale ale noilor state membre ale Uniunii Europene. O altă temă care va fi discutată în cadrul acestui proiect priveşte provocările pe care România şi Bulgaria le vor întâm-pina în următorii ani, în perioada post-aderării. Se va discuta şi despre modul în care artiştii locali vor fi încurajaţi prin intermediul acestui program să dezvolte legături mai strânse cu mediul cultural european, iar autorităţilor locale vor fi evaluate cu privire la dezvoltarea politicilor culturale în contextul aderării României la UE, dar şi al Programul Sibiu 2007.

Politici culturale eficiente
Comitetul "Les Rencontres" este format din reprezentanţi ai unor oraşe şi regiuni din Europa care pledează pentru importanţa elaborarării unei politici culturale la nivel local şi regional, precum şi pentru importanţa colaborării la nivel european în acest domeniu. Reprezentanţi ai României şi Bulgariei vor avea posibilitatea în cadrul acestui proiect să sugereze modul în care "Les Rencontres" poate contribui la proiectele lor pentru a obţine astfel politici culturale eficiente. "Întâlnirea de la Sibiu ne arată intrarea Sibiului în lumea bună a culturii europene prin intermediul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 şi ne indică dorinţa de a intra în relaţie cu noi a multor parteneri europeni de nivel înalt", a declarat primarul Klaus Johannis.

Asociaţia "Les Rencontres"
"Les Rencontres" are statutul unui grup de discuţii care reuneşte membrii aleşi din cadrul autorităţilor locale din Europa pentru a participa astfel în mod activ la elaborarea unor politici culturale europene. Începând cu anul 1994, această reţea a facilitat schimburi pe tema politicilor culturale şi educaţionale la nivel local, naţional şi european. Asociaţia "Les Recontres" numără printre membrii săi reprezentanţi ai Belgiei, Germaniei, Spaniei, Franţei, Italiei, Marii Britanii, Estoniei, Algeriei, Cehiei, Greciei, Croaţiei, Ungariei, Lituaniei, Ciprului, etc. În 2007, Asociaţia "Les Recontres" va mai organiza întâlniri de lucru în oraşe din Spania, Germania, Suedia, Franţa şi Portugalia.

Magda CACE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE