Home / Sport / Selecţionerul României preia pe CSU?

Selecţionerul României preia pe CSU?

Distribuie

Antrenorul naţionalei masculine de baschet, Liviu Călin ar putea prelua pe CSU Atlassib Sibiu după demisia lui Mircea Vulc. După ultimele zvonuri, alte două nume mari, Ionică Nicolau şi Puiu Albu au fost contactaţi pentru a sta pe banca ,,universitarilor" în acest retur. Deşi nu infirmă, managerul Cristian Bicher nu crede că aceste variante vor putea deveni realitate.

După ce Mircea Vulc a anunţat ca iminentă retragerea sa din postura de antrenor al formaţiei sibiene, ca efect al înfrângerii de la Oradea, zvonurile au început să circule cu o viteză ameţitoare despre cel care va prelua frâiele echipei după partida de mâine, cu Piteştiul, ultima pe bancă pentru actualul tehnician. Conducerea clubului ,,universitar" a anunţat că se poartă deja ngocieri cu trei antrenori cu nume de peste hotare, excluzând din start orice posibilă ţintă din divizia A. Vestea a făcut ca primele variante vehiculate, respectiv Dragan Petricevic (Elba) şi Miodrag Perisic (U Mobitelco) să cadă definitiv. În ultima clipă, exact trei nume au ieşit la iveală drept posibili înlocuitori ai lui Mircea Vulc, toţi din apropierea echipei şi a tehnicianului aflat de 15 ani pe banca ,,studenţilor" sibieni. Este vorba despre Liviu Călin, Ionică Nicolau şi Mihai Albu.
Contactat vineri, managerul lui CSU, Cristian Bicher a declarat că nu ştia de aceste zvonuri: ,,Nu ştiu nimic, nu am vorbit cu antrenorul despre aceste nume, sunt surprins. Când este ceva concret, veţi afla. Momentan, nu avem niciun răspuns în acest sens". Bicher nu crede că este posibil ca unul dintre cei trei să ajungă pe banca formaţiei sibiene: ,,Din câte ştiu, domnul Călin este antrenorul naţionalei. Domnul Nicolau are o funcţie extrem de importantă la o echipă din prima ligă germană şi nu cred că este cazul. Iar domnul Albu, un prieten drag nouă, are o vârstă considerabilă şi nu cred că se poate vorbi de o venire a sa ca antrenor". ,,Că am păstrat mereu legătura cu aceştia, că ne-am sfătuit, e adevărat, dar nu ştiu dacă vor veni la CSU. Nu infirm cele trei piste, dar până nu este ceva concret nu putem vorbi". Liviu Călin a fost selecţionerul României timp de două luni, timp în care a obţinut trei victorii din trei în preliminariile pentru CE 2008. După care, acesta a revenit ca secund al prim-divizionarei germane BS Energy Braunschweig. Ionică Nicolau, consilier al FRB, activează de mai multă vreme tot în Germania, în conducerea tehnică a formaţiei de primă ligă din Ludwisburg, locul doi în Basketball Bundeliga la finele turului. Venerabilul Mihai Albu, 69 de ani, preşedinte de onoare al CSU Sibiu şi cetăţean de onoare al municipiului Sibiu, este unul dintre numele mari din istoria baschetului românesc, fiind cel care a influenţat cel mai mult cariera de antrenor a lui Mircea Vulc.

Bogdan BRÂNZĂ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.