Zbor peste Dinamo Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Zbor peste Dinamo

7194_Dinamo.gifSâmbătă Sala Polivalentă din Târgu Mureş a găzduit una dintre cele mai aşteptate partide de baschet al acestui campionat. O partidă contra lui Dinamo, la finalul căreia satisfacţia publicului a fost enormă. Tabela a arătat la finalul meciului un neverosimil 88-64 pentru BC Mureş. Şi baschetul mureşean scoate capul din conul de umbră în care a intrat în ultimii ani.

Dinamo on top
Mureşenii au început partida cu următorul cinci: Cooley, Trif, McCullough, Anderson şi Selvey, în timp Dinamo i-a trimis în teren pe: Williams, Popa, Fometescu, Toader şi Markovic. Primul sfert a fost unul dezastruos pentru Bc Mureş, care nu au reuşit să concretize multe atacuri poziţionale, jocul fiind anost şi lipsit de viteză. Dinamo şi-a văzut de joc, şi au reuşit să desfacă apărarea mureşenilor la aproape fiecare atac. Totuşi diferenţa s-a făcut la aruncările de 3 puncte unde dinamoviştii au avut 4 reuşite din 5 aruncări, în timp ce Cooley şi compania nu au reuşit nici una din 8 aruncări. Singurul care a reuşit ceva în primul sfert a fost Cooley care l-a exasperat pe Fometescu cu două intercepţii, reuşind să îl scoată pe acesta din joc relativ repede cu 3 faulturi, antrenorul dinamovist preferând să nu rişte eliminarea conducătorului de joc. Scorul după primul sfert 15-25 pentru Dinamo.

Anderson salvează Mureşul
Sfertul doi a prefigurat revenirea baschetbaliştilor mureşeni, pe fondul unui joc în continuare dominat de Dinamo. Anderson a intrat în joc, McCullough s-a apărat mai atent reuşind astfel să aducă echilibru echipei. Pe finalul sfertului echipa a prins curaj, Anderson reuşeşte 2 aruncari de 3 puncte care descătuşează echipa, acesta reuşind în sfertul 2 un total de 12 puncte. Sfertul se încheie cu pasa inspirată a lui McCullough pentru Jakab demarcat sub panoul advers. Acesta din urmă înscrie 2 puncte şi BC Mureş câştigă sfertul cu 18-15, reuşind să reducă din diferenţă, scor la pauză 41 la 33 pentru Dinamo.

Incredibil
Nimic nu putea să ne pregătească pentru ce s-a întâmplat în sfertul trei. Intrat cu forţe proaspete pe teren şi perfect acompaniat de coechipierii săi, Cooley reuşeşte probabil cel mai bun sfert al sezonului. Două coşuri de 2 puncte şi două de 3 puncte venite pe mâna lui Cooley şi Anderson, fără ca Dinamo să înscrie, îl obligă pe Vinereanu să ceară time-out. Însă show-ul continuă, Anderson reuşeşte încă un coş de trei, fiind găsit perfect de Cooley. Partida continuă cu 2 faze încrâncenate, Williams rămâne singur sub panoul mureşean, dar este perfect blocat de Jakab, care îşi pune echipa pe contra-atac 3 contra 1. Mureşenii se împiedică reciproc sub panoul dinamoviştilor, care recuperează mingea prin Toader. Acesta pasează perfect pentru Popa, care nu reuşeşte să concretize fiind blocat prin capac de Cooley. De remarcat efortul micuţului american, care a alergat toată lungimea terenului, după jucătorul dinamovist pentru a reuşi poate cea mai spectaculoasă fază a meciului. Cu un atac magnific şi o apărare agresivă, dusă la limita regulamentului mai ales de Trif, care a reuşit să îl exaspereze pe Popa, mureşenii au preluat conducerea 45 la 43, în uralele unui public fascinat de jocul din teren. BC Mureş a încheiat sfertul en-fanfare cu un 12-0 run, care a lăsat echipa bucureşteană cu buzele umflate. Sfertul s-a încheiat cu un scor incredibil 31-6, şi chipurile lui Markovic şi Fometescu care au fost înnebuniţi de intercepţiile, pasele şi driblingurile lui Cooley erau edificatoare. Show-ul este completat de Jakab găsit perfect de omniprezentul Cooley, o triplă a aceluiaşi Cooley care face ca sala să explodeaze. Cireaşa de pe tort este pusă de Pora care reuşeşte o triplă în ultima secondă a sfertului, coş care a turnat plumb în ghetele dinamoviştilor. Scor 64 la 46.
Sfertul patru a fost unul fără istoric, Dinamo a intrat pe teren demoralizată, perfect conştientă de soarta partidei. BC Mureş împinsă de la spate de un public extraordinar a practicat un joc curat, atacuri împinse la limata celor 24 de secunde. Un joc cu zâmbetul pe buze, care nu a arătat mare lucru din punct de vedere tactic, dar a făcut deliciul publicului. Contrar evoluţiei din prima repriză, McCullough a reuşit 2 triple, secondat de Pora tot cu 2, respectiv de Cooley cu una. De remarcat precizia mureşenilor din a doua parte a meciului din spatele liniei de 6,25 – 9/11 faţă de incredibilul 2/17 din prima repriză. Diferenţa a ajuns şi la 31 de puncte, 88-57. După intrarea rezervelor, ultimele nouă puncte aparţin oaspeţilor, jucătorii gazdă, împreună cu publicul aflat de mult în extaz, ocupându-se de sărbatorirea succesului.

Mulţumiri Cooley
88 – 64. BC Mureş. Puţini spereau, unul credea. Şi a fost să fie. Mulţumim Cooley. Fără acest jucător, multe din succesele acestei frumoase echipe poate nu ar fi venit. Şi Cooley creşte la Târgu Mureş de la meci la meci. Va fi greu să îl ţinem la noi, după încheierea acestui campionat, şi ca el sunt şi ceilalţi trei americani, care şi-au arătat valoarea într-o echipă condusă magistral de Mihai Corui. Lumea vine la meciuri ca altădată, când jucam contra lui Dinamo în play-off. Ne-am ridicat din nou în lumea bună a baschetului românesc, un baschet care încă este totuşi departe de ceea ce ar merita să fie.

În rolurile principale

Troy Selvey
Troy a jucat şi cu corpul dar şi cu sufletul. Poate liantul cel mai direct între echipa şi public, T-Sel şi-a făcut treaba şi on şi off-court. A fost singurul care a avut constanţă în primul sfert, cu 6 puncte reuşite. Nu l-a intimidat deloc Demetrius Williams, mai mult, a reuşit să-l anihileze de multe ori. A rămas cu zece puncte, toate marcate în prima repriză, principalul motiv fiind problema faulturilor. Totodată a avut şi şapte recuperări.

Bryan McCullough
Meci foarte neobişnuit pentru Bryan. O primă repriza cu 11 ratări şi un singur coş, dar 12 puncte în sferturile trei şi patru. Bun la pase decisive, cinci, plus două intercepţii. Calmul lui specific a fost binevenit în ultimul sfert când atacurile gazdelor au fost duse la limita celor 24 de secunde.

Laray Cooley
"Gripat" în prima repriză, Cooley a făcut legea după pauză. L-a învartit pe Fometescu ca un rollercoaster, l-a exasperat pe Markovic cu steal-uri când îi era lumea mai dragă acestuia din urmă, l-a lăsat mască pe Vinereanu cu coşurile repetate de trei. De notat că dupa un procentaj excelent de la distanţă reuşit la Braşov, point guard-ul mureşean îşi imbunătăţeşte din nou eficienţa la aruncarile de la distanţă. Cel mai bun marcator al echipei cu 25 de puncte, a ajuns foarte aproape de un senzational triple-double distribuind 11 pase decisive şi acaparând 8 rebound-uri.

Jay Anderson
Încă vizibil emoţionat la început, având parte de o primire "oficială" foarte calduroasă, Anderson şi-a făcut excelent treaba. A fost salvatorul echipei în sfertul al doilea când în haosul general de pe teren a reuşit să-şi menţină capul limpede, contribuind cu 12 puncte foarte importante. Lider la recuperari cu 9 reuşite, a punctat şi la capace, intercepţii şi pase decisive – câte una la fiecare. Al doilea marcator al echipei cu 23 de puncte în total.
Welcome and Keep up the good work, Jay !

George Trif
Dinamoviştii se adaugă acelor jucatori care ştiu cât de neplăcut este să ataci când în apărare este George Trif. Te blocheaza, te ţine, te sâcâie, te urmăreşte -te scoate din sărite! Este un apărator prin excelenţă, şi îşi face treaba cu prisosinţa. În atac a lăsat pe alţii să iasă în evidenţă, a avut câteva încercări eşuate de a marca. Totuşi, un meritoriu coş cu fault în primul sfert, când gazdele marcau cu pipeta. 3 puncte.

Vlad Pora
A servit din nou specialitatea casei, iar dinamoviştii cu siguranţă vor avea "indigestie" după consumul de astăzi. Trei triple din patru, 9 puncte şi încă o contribuţie solidă din partea lui Pora.

Cristi Jakab
S-a speriat de Williams numai cât Williams s-a speriat de el. Adică deloc. Lupta lor sub panou a fost una din deliciile partidei şi cu siguranţă. Jakab s-a achitat foarte bine de sarcinile lui. Cea mai buna dovadă ? Cele 5 recuperări ofensive, 9 în total. A şi marcat – 4 puncte din care două venite după o fază în ultima secundă a primei reprize, când s-a poziţionat excepţional.

Szaszgaspar Barnabas
A avut cu precădere sarcini în defensivă, unde a jucat cu multă determinare. A avut şi o recuperare.

Tinerele talente, intrate pe sfârşit, nu au avut ocazia să se remarce.
De remarcat precizia de 87 la sută de la linia de faulturi, şi recuperările ofensive, 17, în condiţiile în care Dinamo are în lot mulţi jucători inalţi şi masivi, ca de exemplu liderul campionatului la rebound-uri, Demetrius Williams. Un alt capitol la care gazdele au dominat clar este cel al intercepţiilor: 11-4 în favoarea mureşenilor.
sursa: www.bcmures.ro

Radu MATEI

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE