Elevii au grijă de mediu Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Elevii au grijă de mediu

7292_ev_Elevii.gifAgenţia Naţională pentru Protecţia Mediului promovează proiectului "EcoSchools – un prim pas spre EcoCities", proiect care va avea ca scop obţinerea statutului de eco-şcoală pentru patru sau cinci unităţi de învăţământ din fiecare judeţ. Proiectul va fi depus pentru solicitarea finanţării la Administraţia Fondului pentru Mediu, în 15 februarie, din această cauză şcolile trebuie să se înscrie cât mai urgent. Documentaţia trebuie trimisă la Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş. Taxele pentru înscrierea în program, incluse în proiectul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului vor fi plătite din fondurile acestui proiect, nu de şcoli. Din judeţul Mureş sunt înscrise în proiect până la această dată Clubul Copiilor Sighişoara şi Şcoala Generală "Radu Popa", Sighişoara.

Ce înseamnă acest program ?

Până în acest moment, circa 600 de şcoli din România au derulat programul, sunt active 220, iar 56 de unităţi şcolare şi un Palat al Copiilor au simbolul mondial Steagul Verde şi calitatea de Eco-şcoala: 16 licee, 35 şcoli generale, 1 şcoală specială şi 4 grădiniţe (19 unităţi cu steaguri reconfirmate, din care 4 se află la a treia recunoaştere). Activităţile din program vizează îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi în împrejurimile acesteia, oportunitatea de a dezvolta spiritul civic şi capacitatea elevilor de a lua decizii, dezvoltarea de legături cu şcoli din ţară şi din lume şi creşterea nivelului de conştientizare a problemelor de mediu. De asemenea, unul din obiective este reducerea impactului şcolii asupra mediului înconjurător, schema programului, incluzând adaptarea unor sisteme de management de mediu recunoscute (ISO 14001). Proiectul se va derula pe o perioadă de 11 luni, respectiv în perioada februarie – decembrie 2007.

Un singur steag verde în judeţ
În judeţul Mureş funcţionează o singură eco-şcoală din mediul rural din ţară, respectiv Şcoala Generală Boiu. Premiul-simbol al educaţiei pentru mediu, acordat şcolilor care implementează cu succes acest program este "Steagul Verde". În România, Programul Eco-şcoala a debutat în anul 1999, cu doar cinci şcoli-pilot, sub coordonarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), în calitate de membru cu drepturi depline al Fundaţiei de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE