Home / Meniu Principal / Știri / Externe / Ministru demisionar

Ministru demisionar

Distribuie

7344_ext_Ministru.gifMinistrul polonez al apărării Radoslaw Sikorski a demisionat din funcţie luni, a anunţat ministerul, citat de AFP.
"Ministrul apărării a demisionat", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Piotr Paszkowski.
Demisia a fost acceptată de premierul Jaroslaw Kaczynski, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Jan Dziedziczak. "Avem rezerve privitoare la activitatea ministerului, sperăm să le putem preciza în curând", a declarat el.
Potrivit mai multor publicaţii, Sikorski a cerut să fie eliberat din funcţie, dar Jaroslaw şi Lech Kaczynski, premierul, respectiv preşedintele, s-au opus. De mai multe săptămâni, presa informa despre divergenţe între ministru şi adjunctul său, Antoni Macierewicz, care se ocupă de serviciile de informaţii. Macierewicz, susţinător al excluderii comuniştilor din societatea poloneză, este considerat un apropiat al fraţilor gemeni care conduc Polonia. Potrivit ediţiei poloneze a Newsweek, de luni, Macierewicz a anchetat în trecut trecutul lui Sikorski şi mai ales emigarea acestuia în Marea Britanie în anii '80. Potrivit Newsweek, de asemenea, Sikorski i-a înfuriat pe fraţii Kaczynski în timpul unor întâlniri în privat.
Radoslaw Sikorski este un fost corespondent de război, laureat al World Press Photo. El a fost exilat politic în Marea Britanie după introducerea stării de asediu în Polonia, în 1981.
Revenit în Polonia după căderea comunismului, el s-a implicat în politică în mişcarea Solidaritatea. A fost ministru adjunct al apărării în 1992 şi ministru adjunct de externe în 1998-2001. Între 2002 şi nominalizarea sa ca ministru la sfârşitul anului 2005, a locuit la Washingtion, unde a fost directorul Noii Iniţiative Atlantice în American Enterprise Institut (AEI), un laborator conservator de idei.
Radoslaw a absolvit Universitatea Oxford la secţia filosofie şi ştiinţe politice. El este căsătorit cu celebra jurnalistă americană Anne Appelbaum. (NewsIn)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Excelența Sa Iacob Prada: „Munca mea în ambasadă este să reconstruiesc raporturile economice cu ţara respectivă”

DistribuieDiplomația românească în Orientul Mijlociu are un reprezentant aparte în persoana Excelenței Sale Iacob Prada, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.