Rusia cere UE disciplină Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Rusia cere UE disciplină

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a sugerat, luni, Uniunii Europene să "disciplineze" ţările responsabile în opinia sa de recentele perturbări ale exporturilor energetice ruse destinate Europei, relatează AFP.
Europa se poate baza pe Carta internaţională a energiei în acest scop, a declarat el, după o întrevedere cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, a cărui ţară asigură preşedinţia UE, şi cu înaltul reprezentant european pentru politică externă, Javier Solana.
"Anumite ţări de tranzit responsabile pentru probleme în livrările de produse energetice ruseşti spre UE sunt membre" ale Cartei energiei, a spus Lavrov. "Deci semnatarii acordului ar putea lua măsuri pentru disciplinarea acestor state", a adăugat el.
Ucraina, ţară prin care trece o mare parte a hidrocarburilor ruseşti cu destinaţia Europa, este membră a Cartei. În schimb, Belarus a semnat Carta, dar nu a ratificat-o şi se află în prezent în aceeaşi stiuaţie ca Rusia.
Lavrov a spus, luni, că ţara sa nu intenţionează să ratifice textul, pentru că se opune unora dintre dispoziţii. Semnată în 1994, Carta vizează ameliorarea cooperării Europei în sectorul energetic cu statele Europei de Est şi din fosta URSS.
Participanţii la întâlnirea de luni au cerut ca negocierile privitoare la un nou acord de parteneriat UE-Rusia să înceapă rapid, în condiţiile în care procesul este blocat de Polonia. "Încercăm să lansăm noi negocieri privitoare la un acord de parteneriat şi cooperare. Cooperăm în domeniul energetic. înregistrăm progrese", a spus Solana. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE