Se caută alte şcoli europene Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Se caută alte şcoli europene

7345_scoli.gifMinisterul Educaţiei şi Cercetării continuă, şi în anul şcolar 2006 – 2007, competiţia pentru acordarea certificatului "Şcoală Europeană", chiar şi după aderarea României la UE. Competiţia este deschisă tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care sunt implicate în activităţi sau proiecte de cooperare europeană. Activităţile pot avea în vedere fie instituţia, în ansamblu, fie personalul didactic sau elevii, individual sau în echipe.

Odată obţinut, certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-l obţine. Termenul limită pentru depunerea candidaturii este 1 martie 2007, iar dosarul de candidatură trebuie să conţină un portofoliu de proiecte, un proiect de dezvoltare instituţională, dar şi copii ale planurilor manageriale anuale (2004-2005, 2005-2006, 2006-2007) precum şi avizul inspectorului pentru gestionarea programelor comunitare şi problematicii de integrare europeană din ISJ. Evaluarea candidaturilor a fost programată pentru perioada martie-aprilie 2007, iar certificatele vor fi acordate în cadru festiv în mai 2007. Inspectorii pentru gestionarea programelor comunitare şi problematicii de integrare europeană vor acorda consultanţă şcolilor în întocmirea dosarelor de candidatură, conform precizărilor MEdC. Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Dumitru Matei, a cerut ca Inspectoratul Şcolar Judeţean să ia "toate măsurile pentru a asigura transmiterea acestor informaţii în deplină transparenţă către toţi potenţialii candidaţi".

Exemplul “Lucian Blaga”
Grupul Şcolar Lucian Blaga din Reghin a fost prima unitate şcolară din judeţ care a obţinut certificatul "Şcoală Europeană", anul trecut. Din 2006, titlul facilitează în premieră finanţarea altor activităţi de cooperare europeană în domeniul educaţiei. În competiţie fuseseră 177 de candidaturi eligibile, din care şase din judeţul Mureş, dar s-au acordat doar 12 titluri. Directorii unităţilor şcolare sunt cei mai dezamăgiţi dacă unităţile şcolare nu obţin titlul. Ei întocmesc documentaţii stufoase, dar niciodată n-a fost anunţat ca numărul certificatelor să fie limitat, sau câte certificate de acest tip se vor acorda.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE