Home / Invatamant / Elevii regizori

Elevii regizori

Distribuie

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a lansat luni 5 februarie a patra ediţie a concursului de filme scurte "Europa la liceu", o nouă provocare adresată elevilor de liceu.

În acest an tema concursului este "România. Filmat în Europa". După succesul formatului de anul trecut, liceenii sunt invitaţi la un nou exerciţiu de comunicare vizuală: ei trebuie să surprindă într-un film de 3 minute ce aduce România Uniunii Europene odată cu aderarea, care e contribuţia României şi a românilor la "concertul european", cum vom influenţa soarta Europei cu valorile şi felul nostru de a fi. Materialul vizual trebuie să fie însoţit de un sinopsis al filmului, dar şi de o prezentare a modului în care a fost gândit şi dezvoltat proiectul. Website-ul concursului este: www.europa-la-liceu.ro. Grupele de liceeni care doresc să obţină ajutor pentru dezvoltarea proiectelor pot beneficia gratuit de consultanţă, accesând lista de consultanţi, publicată pe internet. "Momentul mult aşteptat al aderării României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Dar cu ce zestre vine România în marea familie europeană şi cum se va schimba continentul datorită acestui eveniment, sunt întrebările pe care le punem astăzi tinerilor. Ne interesează părerea lor, mai ales pentru că ei sunt cei care vor înfăptui aceste schimbări, cei care trebuie deja să se afirme ca cetăţeni europeni preocupaţi de prezent, dar şi de viitor. Sunt sigur că izvorul de creativitate pe care îl descătuşăm prin acest concurs ne va uimi şi aştept cu nerăbdare să văd filmele realizate de liceeni", a declarat Ambasadorul Donato Chiarini la lansarea programului. Înscrierea proiectelor în concurs se va face prin internet, iar data limită până la care se pot trimite proiectele este 23 martie 2007.

Dezbateri
Evenimentul de lansare a dat posibilitatea reprezentanţilor celor 40 de organizaţii de tineret partenere în program să dezbată tema concursului de anul acesta împreună cu Giorgio Ficcarelli, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Sorin Botoşeneanu, Mircea Vasilescu, Teodor Frolu şi Mircea Toma. Aceste organizaţii vor derula sesiuni de training în liceele din toată ţara, vor sprijini participanţii cu informaţii despre tema propusă şi vor oferi sprijin tehnic pentru grupele de participanţi la concurs. Pe lângă obţinerea de informaţii despre Uniunea Europeană şi noţiuni de project management, aceste sesiuni îi provoacă pe tineri să se alăture dezbaterii privind viitorul european al României şi să-şi proiecteze propria evoluţie, speră organizatorii. Proiectele vor fi evaluate la nivel naţional de către un juriu format din specialişti în arta filmului şi din membri ai Reprezentanţei Comisiei Europene, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate pe 9 mai – Ziua Europei, în cadrul Galei de închidere a Festivalului Filmului European, în Bucureşti.

Ionuţ OPREA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.