Şcoală neterminată, constructor dispărut Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Şcoală neterminată, constructor dispărut

7351_invat.gifMinisterul Educaţiei şi Cercetării a organizat anul trecut o licitaţie pentru extinderea clădirii unei şcoli din Sovata cu două săli de clasă şi două laboratoare, însă constructorul, o firmă din Iaşi, nu şi-a făcut încă apariţia să înceapă lucrările.
Finanţarea este asigurată în proporţie de 70% de Banca Mondială şi 30% de guvern. Despre câştigătorul licitaţiei, beneficiarii lucrării ştiu doar că este din Iaşi şi că a fost o singură dată în Sovata. "Au venit anul trecut şi ne-au cerut să eliberăm şi să le punem terenul la dispoziţie, ceea ce am şi făcut. Am nivelat zona la nivel zero aşa cum au zis, dar de atunci nu au mai venit. Eu cred că totuşi vor veni. Termenul de finalizare al lucrării este septembrie. Poate au şi altă treabă şi vin mai greu", a declarat luni primarul din Sovata, Peter Ferenc.
Acesta a spus că nu-şi mai aminteşte numele firmei câştigătoare şi ştie doar că la licitaţie a participat şi o firmă din Târgu Mureş, care a pierdut. Edilul Sovatei a afirmat că i se pare totuşi nefiresc faptul că nu a existat o corespondenţă a firmei respective măcar cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. Nici cei de la IşJ nu ştiu nimic despre societatea din Iaşi, dar nici măcar valoarea investiţiei de la Sovata. Conducerea Grupului şcolar "Domokos Kazmer" este la fel de optimistă cum este primarul. Vass Ferenc, directorul unităţii, este convins că până la urmă constructorii vor ajunge la Sovata. "Cine ştie, poate aşteapă vara să facă şi o baie în Lacul Ursu", a spus Vass. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, instituţia cea mai în măsură să cunoască detaliile contractului, nu a putut fi contactat telefonic. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE