Bomba Kabengele Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Bomba Kabengele

7380_cap.gifVestea că internaţionalul român de baschet Brice Kabengele se pregăteşte de două zile la Târgu Mureş, cu echipa locală Baschet Club a fost ca explozia unei bombe nucleare, pentru lumea baschetului autohton. Deocamdată, prezenţa lui aici are caracter amical. Ca urmare a unor neînţelegeri cu echipa la care este legitimat, CSU Atlassib Sibiu, Kabengele a decis să plece. După un popas la Timişoara, jucătorul a ajuns la Târgu Mureş. Marţi şi ieri s-a antrenat cu BC Mureş. Antrenorul Mihai Corui, pe care Kabengele îl cunoaşte bine de la echipa naţională (Corui este antrenor secund la prima reprezentativă), a spus că jucătorul este un oaspete, căruia îi acordă un sprijin.

Internaţionalul român al lui CSU Atlassib, Brice Kabengele, a părăsit echipa CSU Atlassib Sibiu duminică. Gurile rele spun că el a fost deranjat de faptul că în ultima vreme nu a mai prea jucat şi că nu mai vrea să audă de formaţia sibiană. A stat o zi la Timişoara, oraşul lui natal, după care a ajuns la Târgu Mureş. S-a antrenat cu echipa locală, BC Mureş, marţi şi ieri, urmând să mai rămână aici până când Biroul Federal al FRB va lua o decizie în ceea ce îl priveşte.
Oficialii clubului CSU Atlasib susţin că în Şedinţa Consiliului de Administraţie al clubului a fost luată decizia suspendării jucătorului până în vară, la terminarea campionatului, deoarece Kabengele a părăsit echipa fără să anunţe şi fără să aibă dreptul de a pleca.
Mai mult ca sigur, conducătorii clubului sibian vor încerca să demonstreze la federaţie că jucătorul a încălcat clauzele contractuale prin această plecare, cerând suspendarea lui.
Clauza buclucaşă
Există însă o chestiune care pune sub semnul întrebării suspendarea lui Brice Kabengele. Jucătorul susţine că în contractul pe care l-a semnat cu CSU Atlassib există o clauză conform căreia îşi poate rezilia contractul dacă de la conducerea echipei pleacă antrenorul Mircea Vulc, lucru care s-a petrecut. În consecinţă, Kabengele se consideră liber de contract.
O decizie în acest sens va fi luată zilele acestea, când Biroul Federal al FRB va lua o decizie, pe baza documentelor ce vor fi prezentate.
Conducerea echipei BC Mureş susţine că nu se implică sub nici o formă în relaţia contractuală a jucătorului cu clubul sibian. Antrenorul Mihai Corui susţine că l-a primit pe Kabengele la antrenamente ca pe un prieten care i-a cerut ajutorul. Corui recunoaşte că ar avea nevoie de Brice Kabengele în echipă, dar că nu se pune problema unor negocieri, până când jucătorul nu-şi va lămuri situaţia.

Un eventual transfer al lui Brice Kabengele la BC Mureş ar însemna o nouă lovitură de imagine şi valoare dată de echipa târgumureşană. Evoluţiile de senzaţie ale americanilor Troy Selvey, JuJuan Cooley, Jay Anderson, Bryan McCullough, alături de cele ale baschetbaliştilor autohtoni, au făcut din BC Mureş revelaţia actualei ediţii de campionat. Evoluţiile din teren şi rezultatele obţinute de mureşeni aduc în tribune la fiecare meci jucat acasă apoape 3000 de suporteri.

* F.M.: Domnule Mihai Corui, detaliaţi-ne povestea venirii lui Kabengele la Târgu Mureş.
Mihai Corui: Brice Kabengele este unul dintre cei mai buni jucători din România, aşa că pentru noi este o onoare să îl putem ajuta, acum, într-un moment dificil. Din câte am înţeles de la el, în ultima vreme nu s-a simţit bine la Sibiu. A considerat că nu este un mediu prielnic pentru el. A luat decizia să plece. Am considerat că merită să îi întindem o mână de ajutor, să îi oferim un climat liniştit unde să se antreneze până îşi va lămuri situaţia. L-am primit aici ca pe un musafir, ca pe un prieten care are nevoie de sprijin.

* F.M.: Aţi avut vreo discuţie referitoare la o eventuală venire a lui la BC Mureş?
Mihai Corui: Nu am avut astfel de discuţii. Nu neg că am avea mare nevoie de un jucător de valoarea lui, dar nu este cazul să vorbim despre transferuri, până când el nu îşi lămureşte situaţia. Vom aştepta o decizie a Biroului Federal al FRB şi abia apoi putem purta astfel de discuţii, dacă este cazul. Pot să vă spun doar că Brice se simte bine aici, lucrează cu plăcere la antrenamente şi vrea să evolueze cât mai curând posibil în campionat.

* F.M.: Starea de spirit din ultima vreme şi problema plecării i-au afectat performanţa sportivă?
Mihai Corui: În mod cert aceste lucruri l-au afectat. Pot spune că e puţin în urmă cu pregătirea fizică, dar eu zic că în aproximativ două săptămâni poate reveni la forma obişnuită, adică cea a unui jucător extrem de valoros.

A consemnat Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE