Preşedintele Ungariei la Târgu Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Preşedintele Ungariei la Târgu Mureş

7389_ev_Pre.gifŞeful statutului ungar, Solyom Laszlo, va face o vizită la Târgu Mureş marţi, 13 februarie, pentru a se întâni cu reprezentanţii UDMR. Ofiţeri din cadrul Serviciului de Pază şi Protecţie au inspectat, joi, posibilele locuri care ar putea fi vizitate de preşedintele Ungariei. Ofiţerii SPP au făcut glume pe seama zilei vizitei înaltului oficial. "Să sperăm că nici el, nici noi nu suntem superstiţioşi. Marţi, pe lângă cele 3 ceasuri rele, e şi 13", a spus unul.
Conducerea Consiliului Naţional Secuiesc îi cere preşedintelui Ungariei să facă o vizită şi în Secuime, pentru a discuta problema autonomiei. Reprezentanţii CNS vor să îi prezinte preşedintelui Ungariei demersurile pe care le-au întreprins până acum pentru obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc şi despre iniţiativele pe care le au în viitor, inclusiv despre referendumurile interne, neoficiale, care au loc în februarie în mai multe zone ale judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş.
"Dorim să discutăm despre modul în care ţara Mamă (Ungaria, n.r.) ne poate sprijini în lupta privind autonomia teritorială", a spus Ferencz Csaba. Şi vicepreşedintele CNS, Tulit Attila, a afirmat că "ar fi foarte bine dacă domnul preşedinte ar participa măcar o zi la referendumul intern, fiindcă este vorba de o şansă unică".
Deocamdată, în programul preşedintelui figurează doar o întâlnire cu politicienii maghiari din UDMR, la ora 13.00, la Târgu Mureş.
Solyom Laszlo, de profesie jurist, a preluat mandatul de preşedinte şi îi succede în funcţie conservatorului Ferenc Mádl. În vârstă de 63 de ani, Solyom a fost preşedinte al Curţii Constituţionale, iar în prezent este al treilea preşedinte ungar din perioada postcomunistă. Ungaria este republică parlamentară, preşedintele fiind ales de Parlament, din rândul coaliţiei majoritare. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE