Consilierii luduşeni s-au înţeles pe teren Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Consilierii luduşeni s-au înţeles pe teren

Directorul Spitalului Orăşenesc din Luduş, Ionel Iov Chiş, speră ca în doi ani, noul spital, profilat pe boli acute, să fie funcţional. Firma cîştigătoare care va ridica noul spital este o firmă austriacă. Potrivit studiului de fezabilitate, suma necesară este de 65 de milioane de euro. Spitalul va avea o capacitate de 265 de paturi.
În cadrul şedinţei Consiliului Local din Luduş, unul din punctele dezbătute de pe ordinea de zi a fost cel vizând aprobarea unui teren pentru ridicarea spitalului. Dintre suprafeţele din domeniul public al oraşului au fost identificate ca posibile amplasamente pentru viitorul spital Piaţa Agroalimentară sau terenul pe care se ţine Oborul de Animale.
Anul trecut, pentru spital a fost propus terenul Centrului de Plasament Nr.5, însă autorităţile locale au renunţat la această variantă deoarece suprafaţa este insuficientă.
În şedinţa CL, pentru a susţine proiectul noului spital a vorbit directorul Spitalului Orăşenesc Luduş, Ionel Iov Chiş. "Spitalul Luduş va avea o capacitate de 265 de paturi, unde vor fi amenajate secţiile de urgenţă, laboratoare, săli de operaţie, maternitate şi alte secţii de boli acute, Cardiologie, Neurologie, exceptînd cazurile de boli cronice, boli psihice", a declarat Ionel Iov Chiş.

Afaceri da, sănătate ba
Până în prezent a fost stabilită doar firma care va întocmi studiul de fezabilitate, firmă contestată de o parte a aleşilor locali. Consilierul local Ioan Armenean a dorit să precizeze faptul că Szekeres Gero, patronul firmei care a realizat studiul de fezabilitate, fuge doar după banii pe studiu. "Nu vreau să fiu răutăcios, dar îl cunosc pe acest domn, şi am avut relaţii comerciale. Poate că acesta se grăbeşte să ia banii pe studiul de fezabilitate", a spus Ioan Armenean, spunînd că nu are nimic împotriva aprobării proiectului de hotărâre referitor la terenul pentru ridicarea spitalului.
Potrivit directorului Chiş, în viitor, spitalele vor fi mai exacte în problema diagnosticării bolnavului. Astfel, potrivit unui ordin dat de Ministerul Sănătăţii, secţiile de urgenţe vor fi profilate doar pe cele acute. Potrivit normelor europene, centrele de diagnostic sunt cele sub 60 de locuri. Politica europeană cere o internare de o zi, doar pentru investigaţii medicale. "A apărut un ordin privind urmărirea bolnavului critic, fie asigurat sau nu, va fi finanţate din bugetul local, iar platforma transilvană va fi Tîrgu-Mureş", a încheiat Chiş, director a Spitalului Orăşenesc din Luduş.

Kristof LAJOS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE