Home / Social / Jaf prin împrietenire!

Jaf prin împrietenire!

Distribuie

Un cuplu a pus pe jar autorităţile din Târnăveni, după ce au profitat de naivitatea mai multor cetăţeni şi i-a lăsat fără bani şi bunuri. Scenariul acestora este bine pus la punct, iar păgubiţii realizează prea târziu că au fost înşelaţi.
Mai mulţi pensionari din Târnăveni au fost jefuiţi de un cuplu de tineri care s-au prezentat la uşa acestora, în căutarea unei chirii. Extrem de respectuoşi, pozând în îndrăgostiţi, aceştia povestesc câte un pic despre viaţa lor, apoi îi ascultă cu atenţie pe pe pensionari, povestindu-le despre nepoţi, bucurii şi necazuri. La un moment dat, cei doi le roagă pe viitoarele victime să le schimbe o anumită sumă de bani. Pensionarii merg după portmoneu, timp în care cuplul acţionează. În acest mod, unui pensionar în vârstă de 72 de ani i-au dispărut banii şi preţioasa colecţie de mărci poştale. Altul a rămas fără o importantă sumă de bani.
"Cetăţenii trebuie să aibă foarte mare grijă cu cine relaţionează, în special dacă vorbim despre femei, despre persoane vârstnice, despre copii. În nici un caz să nu permită persoanelor străine accesul în locuinţă, chiar dacă aceştia au o mare creativitate în ceea ce priveşte motivele invocate ca să patrundă în locuinţa unor persoane: oferă spre vânzare diverse bunuri, pretind că au diverse calităţi sau cum aţi văzut în acest caz pretind că sunt în căutarea unei locuinţe; şi mai ales să nu consume băuturi alcoolice cu aceştia, să nu dea detalii despre bunurile pe care le au în casă", a declarat inspector Gabriela Pâncă, din cadrul Compartimentului de Prevenire al IPJ Mureş.
Cazurile se află în instrumentarea politiştilor de la Biroul de Investigaţii Criminale a Poliţiei Târnăveni.

Semnalmentele autorilor
Bărbat: cca. 35 de ani, aproximativ 1,75 m înălţime, constituţie astenică, faţă ovală, păr drept, îmbrăcat cu o geacă de culoare închisă, pantaloni de stofă negri
Femeie: cca. 35 de ani, aproximativ 1,60 m înălţime, păr şaten închis, lăsat liber până la nivelul umerilor, îmbracată într-o haină lungă de fâş de culoare albastră, având pe cap o şapcă cu cozoroc de culoare verzuie

(S.G.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.