EON lămureşte scandalul contoarelor Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

EON lămureşte scandalul contoarelor

7423_contoare.gifCompania EON Gaz s-a pronunţat în scandalul privind amplasarea contoarelor de gaz pe faţadele clădirilor din Sighişoara declarate monumente istorice.
Biroul de presă al companiei a informat că legislaţia românească permite amplasarea contoarelor atât în interiorul cât şi în exteriorul imobilelor şi că lucrările efectuate până acum au respectat toate normele tehnice de specialitate aprobate prin ordin al Ministrului Economiei şi Comerţului.
Cu toate acestea, societatea de distribuţie a gazelor naturale şi-a arătat disponibilitatea de a găsi noi soluţii tehnice privind modul de amplasare a posturilor de reglare şi măsurare care se montează la capătul branşamentelor.
Astfel, în urma discuţiilor purtate între reprezentanţii E.ON Gaz şi cei ai Primăriei Sighişoara referitoare la lucrările de investiţii de pe str. Ana Ipătescu şi Ilarie Chendi s-a decis că actualele contoare nu se vor mai repoziţiona la limita de proprietate, iar posturile de reglare se vor monta la limita de proprietate în firide special construite, în pereţii imobilelor.
După confecţionarea firidelor (pentru care a fost lansată deja comanda de achiziţii), reprezentanţii E.ON Gaz România şi arhitectul Primăriei Sighişoara vor încheia o convenţie comună cu proprietarii caselor privind amplasarea firidelor şi recepţia calitativă a lucrărilor după finalizare.
"În ceea ce priveşte imobilele din str. Ana Ipătescu şi Ilarie Chendi, în certificatul de urbanism eliberat de Primăria Sighişoara nu se solicita aviz de specialitate în acest sens de la Ministerul Culturii şi Cultelor, Serviciul Monumente Istorice", se precizează în comunicatul remis de către Departamentul de Comunicare Externă al companiei EON Gaz România.

Investiţii
Totodată societatea de distribuţie a gazelor naturale a făcut publice investiţiile programate în municipiul Sighişoara în acest an.
"Aceste investiţii au ca principal scop asigurarea exploatării în condiţii de securitate a sistemului de distribuţie a gazelor naturale. Acolo unde lucrările de reabilitare a reţelelor de gaze naturale pot afecta monumente istorice, acestea sunt realizate ţinându-se cont de necesitatea protejării patrimoniului cultural", se arată în comunicatul de presă EON Gaz.
Potrivit aceleiaşi surse, numai în Cetatea Sighişoarei investiţiile programate totalizează 342 mii de euro, acestea fiind destinate modernizării reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime totală de 4,6 km.
Investiţiile au o valoare cu circa 30% mai mare decât investiţii similare întrucât implică soluţii tehnice care permit protejarea faţadelor clădirilor istorice.
"Proiectul este finanţat în totalitate de E.ON Gaz România lucrările urmând să fie demarate după obţinerea avizului în scris de specialitate din partea Ministerului Culturii şi Cultelor, fără de care Primăria Sighişoara nu poate elibera autorizaţia de construire.
Soluţia aleasă pentru protejarea aspectului clădirilor istorice este montajul îngropat al capetelor de branşamente şi reparaţii respectiv finisaje ulterioare specifice restaurării monumentelor, aşa cum solicită Ministerul Culturii şi Cultelor", a mai informat Departamentul de Comunicare Externă al companiei EON Gaz România.
Alte investiţii aflate în faza de execuţie cuprind mai multe străzi între care străzile Ana Ipătescu şi Ilarie Chendi. Lucrările vizează reabilitarea sistemului de distribuţie pe o lungime de 8,5 km, valoarea totală a investiţiei depăşind un milion de euro.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE