Instruire despre droguri Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Instruire despre droguri

La începutul lunii februarie 2007, pentru a veni în sprijinul nevoii de informare a medicilor, un grup de lectori mureşeni cu o bogată experienţă în utilizarea opioidelor, doi profesori de la UMF Târgu Mureş şi doi formatori în domeniul medicinei paleative, au susţinut, la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, un curs interactiv de instruire în prescrierea şi utilizarea acestor medicamente în durere. Pe parcursul a trei zile, cursanţii au primit informaţii pentru practica medicală, cu scopul de a evalua şi trata corect durerea pacientului aflat în suferinţă. Acest curs a fost organizat la nivel naţional de Hospis Casa Speranţei din Braşov, iar pe plan local, prin buna colaborare între lectori, sponsori şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş.
Conform noii legislaţii, stupefiantele şi substanţele psihotrope vor fi prescrise, în funcţie de tabelul din care fac parte, pe formulare securizate diferite de cele utilizate până în prezent. O reţetă va cuprinde cel mult trei preparate, chiar şi acelaşi medicament, dar în maxim trei forme farmaceutice diferite. Dacă pentru un pacient se impune prescrierea unor preparate din liste diferite, se va utiliza formularul corespunzător substanţei supuse celui mai riguros control naţional.
Aceste formulare, de culoare galbenă pentru stupefiante şi verde pentru psihotrope, vor fi procurate de către medici de la Autoritatea de Sănătate Publică teritorială, conform noilor reglementări. În prezent, formularele de prescripţii medicale aflate în circulaţie pentru stupefiante, vor putea fi utilizate până la epuizare, dar nu mai târziu de 1 aprilie 2007.
De asemenea, pacienţii care urmează un tratament cu substanţe aflate sub control naţional şi care doresc să călătorească peste hotare, trebuie să prezinte câte un certificat pentru fiecare medicament în parte, prin care să justifice deţinerea acestora.
Dr Mihaela Ormenişan
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE