Primăvara uniristă Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Primăvara uniristă

La Colegiul Naţional Unirea este mare sărbătoare între 19-23 februarie, prilejuite de Zilele Colegiului "unirist". Directorul adjunct al Colegiului Naţional "Unirea", Teodora Boar, ne-a făcut ieri o scurtă prezentare a evenimentelor dedicate Zilelor Colegiului.
Luni a avut loc un concurs interliceal de traducere "Asterix et Obelix" în limba latină. Au participat elevii Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian", ai Liceului Pedagogic "M. Eminescu" şi, bineînţeles, ai Colegiului "Unirea". Apoi, concursul de dans modern la care au participat elevii claselor V- XII a încântat audienţa. Piesa de teatru "Omul care a văzut moartea" de E. Lovinescu, în care actori au fost elevii "unirişti" ai clasei a XI-a F, a fost îndelung aplaudată.
Din activităţile derulate marţi, demne de menţionat sunt "Floare de cireş", concurs judeţean de creaţie literară care se concretizează în fiecare an într-o antologie literară. Coordonatoarea programului, profesoara Mariana Cheţan, i-a avut ca invitaţi pe Valentin Marica şi Nicolae Băciuţ.
La cercul de geografie "Geounirea", profesorul Iosif Viehmann a prezentat experimente de izolare totală în subteran. Seara, la Teatrul Ariel, începând cu ora 20.00 a avut loc o seară culturală japoneză la care au participat Beatris Budea şi directorul Colegiului Unirea, Cristina Branea, cu texte în limba japoneză.
Miercuri, de la ora 12.00, Sala mare de sport a găzduit "Stelele baschetului mureşean" la care au participat ca invitaţi baschetbaliştii de la BC Mureş. S-a prezentat piesa de teatru "A Normal Modern Day at School" şi a avut loc o sesiune de referate pe tema bazele biofizicii.
Joi se vor decerna premiile "Unirea"- 2007 începând cu ora 11 la Sala Mare de Sport unde vor fi premiaţi elevii care au obţinut rezultate foarte bune la finalul semestrului I din clasele I -VIII şi IX -XII.
Vineri, 23 februarie de la ora 8.30 are loc lansarea postului de radio "PROFM School Unirea". Zona de activitate pentru postul de radio va fi în şcoală, o grupă de elevi au făcut un training pentru a deveni moderatori radio. Programul este gândit, structurat de elevi, cu ideile lor şi va putea fi ascultat în pauze.
Apoi, de la ora 12.00 la Teatru Naţional se vor decerna premiile de excelenţă "Remember al anuarelor şcolii", iar la final se va ţine o pledoarie pentru o Europă Unită.

Elena ALEXĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE