Dialog condiţionat Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Dialog condiţionat

7483_dialo.gifStatele Unite ale Americii nu doresc o confruntare cu Iranul, a declarat secretarul de stat american Condoleezza Rice, într-un interviu difuzat joi de CNN. şeful diplomaţiei americane a propus începerea unor discuţii cu Iranul, 'nu contează când, nu contează unde', cu singura condiţie ca Teheranul să pună mai întâi capăt programului său de îmbogăţire a uraniului.
'Lăsaţi-mă să declar aici în mod public, SUA nu doresc confruntarea. Avem posibilitatea de a continua să încercăm să îi convingem pe cei care sunt rezonabili în Iran că au ales o cale distructivă', a afirmat Condoleezza Rice.'Este o propunere pe care o reînnoiesc astăzi. Am colaborat deja într-o anumită manieră cu Iranul, chiar şi în aceste circumstanţe, legat de Afganistan, şi cred că a fost util. Deci, există o altă cale', a adăugat ea.
În 2005, dna Rice a propus Teheranului discuţii directe privind Irakul cu fostul ambasador al SUA la Bagdad, Zalmay Khalilzad. Astfel de discuţii directe nu s-au materializat însă niciodată între cele două ţări, care nu au relaţii diplomatice de peste 30 de ani, în afara contactelor ocazionale prin intermediul Naţiunilor Unite sau a unor forumuri internaţionale, în special în legătură cu viitorul Afganistanului. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE