Home / Sport / A căzut şi Mediaşul

A căzut şi Mediaşul

Distribuie

7500_cap.gifFenomenala echipa BC Mureş îşi continuă marşul triumfal din returul Diviziei A de baschet masculin. Exceptând partida pierdută la diferenţă de două puncte în deplasarea de la Oradea, mureşenii au învins în această iarnă tot ce le-a ieşit în cale. Sâmbătă, trupa lui Mihai Corui a făcut o nouă demonstraţie de baschet-spectacol în lupta cu Gaz Metan Mediaş. Victoria îi trimite pe mureşeni pe locul 4 în clasamentul primei divizii.
Un derby la un nivel dublu: regional şi de clasament. În tur Gazul a câştigat la o diferenţă de 13 puncte, iar în cazul unei victorii la un scor mai mare ar fi avantajat Mureşul la capitolul meciurilor directe.
Mediaşul începe cu Popa, Black, Mitchell, Vajda şi Wilds. Mihai Corui trimite pe teren deja clasicul cvintet format din Cooley, McCullough, Trif, Anderson şi Selvey. Din păcate pentru antrenorul Horea Rotaru, Gabriel Hughes, unul dintre cei mai înalţi juători din Divizia A nu a fost disponibil. Totuşi, chiar şi în lipsa pivotului american, medieşenii erau o echipă de temut, cu un lot valoros.
Ca de obicei în acest sezon arena de pe lângă Mureş s-a dovedit din nou neîncăpătoare pentru miile de mureşeni iubitori de baschet. Organizatorii merită să fie felicitaţi pentru că s-au gândit şi la cei care eventual nu mai puteau intra, montând un ecran gigant în faţa Polivalentei. Galeria noastră a făcut o treabă excelentă, a avut iniţiative interesante şi multe idei noi care cu siguranţă vor contribui la renumele de "cel mai frumos public din ţară". Fostul jucător al tigrilor, Attila Vajda, a fost aplaudat la scenă deschisă la prezentarea loturilor. Mediaşul a venit însoţit de un grup de aproximativ 50 de suporteri care au facut o încălzire zgomotoasă dar, treptat, au pierdut din turaţie.

Lupta mare
Primul coş al partidei este marcat de Anderson printr-un slam care prevesteşte un meci spectaculos. Răspunsul vine de la Vajda care se află într-o formă foarte bună. Mureşenii, deranjaţi şi de o bruscare al lui Trif de către Black, ezită de câteva ori în ofensivă şi permit oaspeţilor o distanţare de şapte puncte după două intercepţii finalizate de play-maker-ul Popa. Răspunsul vine de la Selvey şi Cooley, dar constanta din atac rămane o himeră şi antrenorul Corui cere primul time-out la jumătatea primului sfert la scorul de 6-15. Minutul de întrerupere aduce un plus de inspiraţie şi până la sfârşitul sfertului mureşenii etalează un baschet pe deoparte spectaculos şi eficient, egalând la 17 în numai două minute de joc. Faze incendiare sunt create de Selvey care pune un capac, iar Cooley marchează pe fast-break de două ori consecutiv. Gazdele încheie primele zece minute cu un avantaj de trei puncte, 28-25, după o nouă reuşită al lui Selvey pe … contraatac.

Un sfert inspirat
Mureşul începe al doilea sfert cu o apărare şi mai îndârjită forţându-i pe alb-negrii să se încurce în ofensivă, depăşind cele 24 de secunde de atac, comiţând greşeala de paşi în mod repetat şi ratând aruncare după aruncare. Totuşi, nici tigrii nu arată precizie la început, aşa că primele puncte se contabilizează pe tabela de marcaj după două minute jumătate. Coşul este un trademark al casei – fast-break Cooley. Ambele echipe joacă cu poftă, încercând mai multe moduri de finalizare. BC Mureş ia un avantaj de 7 puncte, reduse de o triplă al lui Vajda. Răspunsul lui Cooley & Co. vine prompt şi point guard-ul gazdelor reuşeşte un three-point-play de efect. După un time-out la scorul de 36-30 pentru gazde, Sala Polivalentă este martoră la o acţiune extrem de spectaculoasă: JuJuan fură ingenios o minge sub propriul panou, pasează lui McCullough, acesta îl serveşte pe Anderson şi rezultatul este un slam dunk exploziv. Mediaşul acuză şocul şi nu îşi revine: greşeală de teren, paşi, fault ofensiv, altfel spus un joc dezordonat, la care antrenorul Rotaru încearcă să găsească un antidot introducând mai multe rezerve, printre care şi pe ex-sibianul Cristi Crăciun (de aceasta dată fără plete blonde). Alb-albaştrii, poate un pic prea mulţumiţi după ce au condus cu 13 puncte (43-30), nu reuşesc nici ei să fructifice câteva atacuri şi diferenţa scade până la pauză. Scor 47-37.

Echilibru şi sudoare
Suporterii aşteptau cu mari speranţe sfertul al treilea, anticipând o nouă perioadă de explozie ofensivă din partea favoriţilor, în tradiţia meciurilor cu Dinamo şi Cluj. Însă începutul nu este chiar atât de bun – coş şi fault Vajda, foarte activ în atac. Urmează minutele lui Selvey: după ce reuşeşte două puncte cu un tip-in pe o recuperare ofensivă, îl fentează pe acelaşi Vajda, obţinând atât coşul cât şi o aruncarea liberă ca bonus. Şi cum pofta de joc poate fi molipsitoare, mureşenii încep să ofere faze spactacol la grămadă. Szaszgaspar interceptează în apărare, pasa lui este transformată în pucte de Cooley, care fură la rândul lui o minge şi îl lansează pe McCullough pentru încă o dublă. Diferenţa urcă la o nouă cotă înaltă, de 15 puncte, odată cu un nou steal marca JuJuan no.3. Condusă cu 67-52, Gazul încearcă din răsputeri să ofere o replică pe măsură, reuşită printr-o pătrundere foarte frumoasă al lui Popa plus o triplă al lui Melnik. Însă McCullough ţine ştacheta sus şi mai adună două puncte, obţinând şi faultul. Per total, însă, medieşenii ies mai bine din acest sfert, câştigându-l cu 24-22, scorul devenind 69-61 pentru gazde. La oaspeţi s-a remarcat în special noua achiziţie, Michael Wilds, bun atât în căciulă cât şi de la distanţă.

Cireaşa de pe tort
Dacă existau unele îndoieli cu privire la identitatea echipei invingătoare acestea au fost destul de repede risipite în ultima parte a meciului. Cu o luciditate tactică şi inspiraţie demne de invidiat, Mureşul a reuşit să anuleze temerile celor mai pesimişti şi a reuşit un sfert foarte bun, pe alocuri chiar încântător prin jocul prestat. Nici urmă de panică, pripeală sau plafonare – echipa a demonstrat încă o dată că este capabilă să pună în practică tactica potrivită la momentul potrivit.
Conturile par a fi lichidate chiar din primele minute după un trey by Jay Anderson şi o dublă Bryan McCullough. Totuşi, gazdele supralicitează şi publicul nu poate decât să admire faza în care Trif recuperează şi pasează lui Selvey singur-singurel sub panoul advers. Urmează un monster slam care molestează serios instalaţia şi Polivalenta este zguduită de erupţia unui vulcan – cel al suporterilor. Mediaşul cere time-out, scorul este 83-68, mai sunt 5:47 de jucat. Nimic de salvat, însă, pentru că Mureşul este pe deasupra tuturor în aceste momente. Cooley şi Selvey combină superb in the paint şi pivotul din Sacramento mai adună patru puncte. McCullough intră şi el în horă, ţintind coşul de două ori din spatele semicercului. Cooley mai scoate un truc din pălărie, trece zig-zag printre toţi şi oferă o minge pentru două puncte şi un spectacol de nepreţuit. Mai sunt două minute de jucat şi nimic nu se mai poate scimba: 92-73. Diferenţa de 20 de puncte este atinsă printr-o liberă transformată de Cooley, dar publicul vrea mai mult. Se scandează "Suta ! Suta !" iar tigrii sunt de acord. Triple digits score este aproape dar timpul expiră prea repede şi tabela se opreşte la 98-77. Un ultim sfert de neuitat, cu cei în alb – atat pe teren cât şi în tribune – exuberanţi. Scorul sfertului: 29-16.
Această nouă victorie în faţa unei echipe din topul campionatului este pe deoparte încântătoare, pe de altă parte o dovadă că insuccesul atât de dramatic de la Oradea a fost numai un accident. Fără a insinua că echipa mureşeană a făcut un meci perfect, trebuie să remarcăm ardoarea şi determinarea evidentă cu care au intrat în teren toţi jucătorii gazdă. Acel "ceva" magic între public şi echipă a funcţionat şi astăzi, fiind o sursă continuă de energie şi inspiraţie pentru ambele tabere. Chiar dacă unii jucători au acuzat mai mult sau mai puţin probleme medicale înainte de meci, nimic din toate acestea nu s-au observat pe teren. Toţi au evoluat la capacitate maximă şi rodul muncii lor a fost vizibil pe feţele miilor de suporteri care ieşeau pe porţile Sălii Polivalente. (www.bcmures.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.