A scăpat de arest Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

A scăpat de arest

Necunoaşterea limbii române l-a salvat de la arestare pe un interlop de etnie maghiară Curtea de Apel Târgu Mureş i-a lăsat, vineri, liberi pe mai mulţi interlopi acuzaţi de multiple infracţiuni de la trafic de droguri la deţinere de arme pentru că nu cunoşteau limba română, transmite corespondentul NewsIn.
Un grup de criminalitate organizată, care opera în judeţele Harghita şi Mureş şi era specializat pe trafic de droguri, proxenetism, contrabandă, trafic de autoturisme furate şi infracţiuni cu obiecte de patrimoniu, a fost destructurat prin reţinerea, în 13 februarie, a 13 membri ai acestei grupări. Pentru patru dintre ei Tribunalul Harghita a emis mandate de arestare în 14 februarie, însă Curtea de Apel Târgu Mureş i-a pus în libertate cinci zile mai târziu. Fazakas Levente a scăpat din cauză că nu cunoaşte limba română. Motivul pentru care judecătorii l-au eliberat a fost că "Tribunalul Harghita nu i-a asigurat dreptul la apărare prin interpret". Acesta nu a fost de accord cu traducerea făcută de un grefier. Ceilalţi trei au fost puşi în libertate pe motiv că art 148. lit.h, CPP în baza căruia s-au făcut acuzaţiile, a fost abrogat. Curtea de Apel Târgu Mureş i-a eliberat pe cei patru şi a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Harghita.
Lotul celorlalţi opt a scăpat vineri, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a respins recursul făcut de procurori în cazul lor. Şase dintre ei au fost prezenţi în sală la proces, dar niciunul la pronunţarea sentinţei. Ei s-au declarat nevinovaţi. Lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, sub coordonarea procurorului din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş, au lucrat la acest caz încă din anul 2005. Lovitura de destructurare a fost dată, în 13 februarie, la ora 6.00, când, simultan, s-au declanşat percheziţii şi descinderi domiciliare la 24 de locaţii de pe raza judeţelor Harghita şi Mureş, respectiv 14 în judeţul Harghita şi 10 în judeţul Mureş. La această acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, I.P.J. Harghita, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş şi I.P.J. Mureş, sub coordonarea procurorului de caz. În urma percheziţiilor şi descinderilor efectuate au fost găsite şi ridicate droguri sub formă de comprimate ecstasy, cannabis şi medicamente cu conţinut stupefiant, o armă de vânătoare cu glonţ calibru 6,5 x 55 mm, de fabricaţie suedeză, cu lunetă, o armă de tir cu aer comprimat cu ţeava rabatabilă, calibrul 4,4 mm, 1 pistol tip Start, calibrul 6 mm, 1 cartuş militar cu glonţ calibru 7 x 57R, 2 cartuşe de vânătoare calibru 12 mm, muniţie pentru armă de tir cu aer comprimat şi pistol tip Start, toate în stare de funcţionare, 4 pistoale de panoplie şi mai multe arme albe (săbii, cuţite, baionete, stilete, pumnale, boxuri etc.). Totodată, au fost indisponibilizate trei autoturisme, 14 motociclete, cinci ATV-uri, un snowmobil, o autoutilitară şi o caroserie auto.
Cu privire la arma militară cu glonţ s-a stabilit că aceasta a fost furată în luna iulie 2001, din locuinţa lui cetăţean din comuna Lupeni, judeţul Harghita, iar una dintre motocicletele indisponibilizate în urma percheziţiilor a fost furată de pe raza comunei Zetea, judeţul Harghita, în luna august 2006, de la un cetăţean francez. Şeful Poliţiei Harghita comisar şef, Radu Moldovan, s-a declarat stupefiat de hotărârea judecătorilor, dar a spus că nu comentează deocamdată decizia. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE