Agenţi amendaţi Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Agenţi amendaţi

Aproximativ 2100 de agenţi economici au primit amenzi în valoare de aproape 2 milioane lei din partea inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la fumat, în speţă pentru neasigurarea unor spaţii special amenajate şi ventilate pentru fumători.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat în perioada 15 ianuarie – 21 februarie 2007 o acţiune de control, la nivel naţional, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legii privind prevenirea efectelor consumului produselor din tutun în unităţile de alimentaţie publică, baruri, restaurante, precum şi în discoteci şi alte spaţii publice cu destinaţie similară, se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei NewsIn.
Potrivit oficialilor ANPC, din cei 2935 de operatori economici controlaţi, la 2163 dintre aceştia au fost constatate deficienţe.
Inspectorii au constatat că o parte dintre agenţii economici verificaţi nu au delimitat spaţiile publice pentru fumători, de cele pentru nefumători, nu asigurau ventilaţia în spaţiile destinate fumătorilor, nu aveau afişate marcajele privind interzicerea fumatului, în spaţiile rezervate nefumătorilor şi nu îşi îndepliniseră la termenul acordat măsurile de remediere a deficienţelor şi intrarea în legalitate.
Reprezentanţii ANPC au aplicat 2228 sancţiuni contravenţionale constând în 1025 avertismente şi 1203 amenzi contravenţionale, în valoare de 1.903.000 lei. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE