Home / Sanatate / MSP şi CNAS plătesc restanţele

MSP şi CNAS plătesc restanţele

Distribuie

7531_msp.gifMinisterul Sănătăţii Publice (MSP) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au propus un proiect de lege prin care se vor plăti farmaciilor sumele reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate în ambulatoriu între 2005 şi 2006, peste valoarea contractuală.
Potrivit unui comunicat remis, marţi, agenţiei NewsIn, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, s-au întâlnit cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România pentru a discuta proiectul de Lege pentru reglementarea unor măsuri financiare în domeniul sănătăţii publice.
Proiectul prevede decontarea către farmacii a sumelor reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate în tratament ambulatoriu, în perioada 2005- 30 iunie 2006, peste valoarea contractată. Comunicatul precizează că toţi partenerii de dialog au fost de acord cu textul proiectului şi au stabilit termene precise pentru realizarea acestuia.
Până la jumătatea lunii aprilie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va verifica şi va comunica suma reală identificată ce trebuie plătită. Între 1 mai şi 15 mai, cei trei parteneri de dialog vor stabili un calendar de eşalonare a plăţilor, în funcţie de sumele identificate pentru a fi plătite şi fondurile avute la dispoziţie.
Condiţiile şi modalităţile de plată se vor face prin ordin comun al ministrului sănătăţii publice şi preşedintelui CNAS, cu consultarea Colegiului Farmaciştilor din România.
Plăţile se vor realiza din bugetul Fondului Unic de Asigurări de Sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii Publice.
Proiectul de Lege pentru reglementarea unor măsuri financiare în domeniul sănătăţii publice se află în prezent în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii Publice, la adresa www.ms.ro, şi va fi supus spre aprobare Guvernului României. (NewsIn)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.