Home / Eveniment / Peste 20 de spitale fără manageri

Peste 20 de spitale fără manageri

Distribuie

7525_spitale.gifPeste 20 de spitale din ţară vor continua să fie conduse de directori interimari pentru că la concursul anunţat de Ministerul Sănătăţii pentru data de 4 martie nu s-au prezentat candidaţi pe postul de manager pentru cele 94 de funcţii disponibile. În Mureş, în această situaţie rămâne Spitalul din Miercurea Nirajului.
Responsabilii ministerului au constatat că la încheierea perioadei de înscriere la concursul programat pentru începutul lunii martie, înscrieri ce au avut loc între 21 şi 24 februarie 2007, pentru 25 de spitale nu a existat nicio candidatură.
Mai exact, nu există candidaţi pentru câte un spital din judeţele Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Mureş, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Spitalul Clinic de Dermatovenerologie "Prof. dr. Scarlat Loghin din Bucureşti, câte două spitale din judeţele Mehedinţi, Sibiu, Suceava şi patru spitale din Neamţ.
Reamintim că în data de 14 decembrie, la învestirea în funcţie a managerilor de spital care au câştigat concursurile pe post, ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că Ministerul Sănătăţii va orgniza un nou concurs, până în luna martie, pentru postul de manager de spital în unităţile care au rămas cu o conducere interimară pentru că nu au fost candidaţi pe post sau aceştia nu au luat o notă de promovare.
Ministrul Nicolăescu a numit în data de 14 decembrie, în funcţie 339 de noi manageri de spital care au câştigat posturile prin concurs. El a precizat că 208 dintre aceştia au fost manageri şi înainte de concurs, de aceea a infirmat speculaţiile că ei ar fi câştigat concursul pe criterii politice.
Eugen Nicolăescu a cerut disciplină, grijă pentru pacient, comunicare, curăţenie şi eficienţă şi le-a explicat noilor manageri că vor fi evaluaţi trimestrial şi, în funcţie de rezultate, se vor da sancţiuni sau se va merge până la rezilierea contractului de management. De altfel, Nicolăescu a anunţat că până la sfârşitul lunii martie va finaliza evaluarea managerilor de spital ce funcţionează în prezent.
Totuşi primul trimestru al anului este considerat unul de tranziţie, iar în 2007 se va face regularizarea după contractul cu casa de asigurări, după primele modernizări pe care managerii le vor face şi după începerea restructurării tuturor unităţilor sanitare.
Ministrul a adăugat că la sfârşitul trimestrului întâi se vor semna acte adiţionale la contractele de management. (NewsIn)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.