Home / Politic / PLD şi PNG cu sigle legale

PLD şi PNG cu sigle legale

Distribuie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, marţi, contestaţiile depuse de Partidul Liberal Democrat şi de Partidul Noua Generaţie împotriva deciziei Biroului Electoral Central, care obliga cele două formaţiuni politice să se prezinte la alegerile europarlamentare fără însemne distinctive.
Prin sentinţa de marţi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au modificat deciziile date de BEC în cazul celor două formaţiuni politice şi au dispus admiterea cererii de înregistrare a însemnelor electorale.
Biroul Electoral Central (BEC) a respins, în 22 februarie, semnul electoral al Partidului Liberal Democrat (PLD), decizie pe care partidul a contestat-o, a doua zi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În contestaţie, PLD cerea obligarea BEC, aşa cum prevede legea, la aducerea la cunoştinţă publică, prin publicarea în Monitorul Oficial al României, partea I, a semnului electoral al Partidului Liberal Democrat, astfel cum a fost acesta depus.
Partidul Noua Generaţie (PNG) a formulat, de asemenea, o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care s-a plâns de faptul că BEC a omis să treacă această formaţiune pe lista întocmită pentru alegerile europarlamentare din mai. Avocaţii PNG au arătat că partidul nu a fost trecut pe listă, din cauza semnului electoral, care nu a fost acceptat de BEC pe motiv că seamănă foarte mult cu simbolul Uniunii Europene. (NewsIn)

 

De asemenea, verificati

UDMR Mureș, 6 candidați noi pentru primăriile din județ

Distribuie După alegerile locale din 2020, UDMR a avut 412 consilieri locali, 39 de de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.