Transportul electoral – combătut Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 19 Vizualizări

Transportul electoral – combătut

Ministrul Educaţiei, Mihail Hărdău, a dispus, marţi, într-o videoconferinţă, ca toate inspectoratele şcolare din ţară să adopte un regulament special, cu opt puncte, pentru folosirea microbuzelor şcolare, pentru a elimina astfel orice posibilitate ca maşinile să fie folosite în alte scopuri.
Astfel, numele localităţii de provenienţă va fi inscripţionat pe maşină, ca să se vadă dacă microbuzul circulă prin zone pe unde nu ar trebui. De asemenea, se va stabili un loc strict de parcare pentru autovehicul şi se va stabili care sunt persoanele care au voie să îl conducă. În plus, se reglementează care sunt tipurile de activităţi extraşcolare pentru care poate fi utilizat microbuzul, cum ar fi transportul elevilor la concursuri şcolare sau competiţii sportive. "În urma unor nereguli constatate în judeţul Mureş, la propunerea inspectoratului şcolar din acest judeţ, vom adopta un regulament strict pentru folosirea microbuzelor, care sunt destinate transportului elevilor, nu oficilalilor locali", a declarat consilierul ministrului Educaţiei, Oana Badea.

Politicienii elevi
La începutul lui februarie, Vasile Cornea, primarul PD din Iernut, a fost acuzat că în vacanţa şcolară, Primăria Iernut a folosit microbuzele de şcoală pentru a aduce membrii de partid la o şedinţă. Prefectul Ciprian Dobre a declarat atunci că i-a solicitat în scris ministrului Mihail Hărdău să elaboreze un cadru legal care să reglementeze modul în care pot fi folosite microbuzele. Ciprian Dobre a cerut, după incidentul de la Iernut, formarea unei comisii care să cerceteze dacă microbuzele şcolare au fost folosite în interes de partid. Scandalul a izbucnit după ce pe un post de televiziune local s-au difuzat imagini cu persoane adulte care coborau din microbuzele de şcoală pentru a merge la Casa de Cultură din Iernut, unde avea loc un spectacol folcloric organizat de PD.
Ministerul Educaţiei a precizat atunci că responsabilitatea utilizării microbuzelor revine integral inspectorului general din fiecare judeţ. De asemenea, în cazul în care microbuzele sunt folosite pentru altceva decât transportul elevilor, MEdC ar putea lua maşinile pentru a fi date altor unităţi de învăţământ aflate pe lista de priorităţi.
Ministerul Educaţiei a achiziţionat, în anul 2006, 679 de microbuze şcolare în valoare totală de 81.892.000 lei. 500 de microbuze au fost cumpărate prin licitaţie de către minister, iar 179 de microbuze au fost achiziţionate de către inspectoratele şcolare judeţene, cu fonduri alocate de MEdC. (S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE