Zilele Clubului „Acvila” 2007 Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

Zilele Clubului „Acvila” 2007

7534_acvila.gifLa Gimnaziul "Liviu Rebreanu", Grupul Şcolar Ornitologic "Acvila", secţiune a Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii "Grupul Milvus", a organizat ieri, sub genericul "Copiii iubesc şi ocrotesc natura", multiple acţiuni în cadrul "Zilelor Clubului Acvila".
În cuvântul de deschidere, profesorul Alexandru Todea, directorul Gimnaziului "Liviu Rebreanu" Târgu Mureş a menţionat că se împlinesc 15 ani de la înfiinţarea Clubului Şcolar Ornitologic Acvila. În anul 1992, Cercul Ornitologic număra 25 de elevi pasionaţi de natură, de protejarea păsărilor şi a mediului înconjurător. Ulterior, Cercul s-a transformat în Club datorită interesului crescut manifestat de elevii care au aderat la organizaţie. "Elevii au fost atraşi să îşi achiziţioneze de cărţi, enciclopedii din care s-au documentat. Anii trecuţi s-au organizat microsimpozioane prin care s-a urmărit cunoaşterea a cât mai multor specii de păsări. În timp şi numărul partenerilor a crescut", a subliniat Alexandru Todea.
Învăţătoarea Mariana Cornelia Popescu, coordonator al Clubului Şcolar Ornitologic "Acvila", a afirmat că aceşti 15 ani reprezintă încununarea activităţii clubului, anul acesta fiind al doilea an când se organizează "Zilele Clubului Acvila". Învăţătoarea a arătat că pe baza materialelor s-au organizat activităţi de informare, ludice, activităţi practice pe teren.
Despre importanţa protejării mediului înconjurător a vorbit ornitologul Daroczi Szilard, vice-preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii "Grupul Milvus". El a precizat că din copilărie, de la vârste fragede, copiii trebuie să aibă noţiuni legate de protejarea păsărilor şi a mediului înconjurător.

Premianţii în protecţie
Momentul cel mai aşteptat a fost premierea elevilor participanţi la concursul de desen "Copiii iubesc şi ocrotesc natura". Au fost premiaţi elevi pregătiţi de învăţătorul Ferenti Alexandru, profesoara Ferenti Claudia şi învăţătoarea Claudia Macarie. Premiile au constat din diplome, un mic cadou în care erau incluse un mărţişor, un album de poze, o felicitare, un pliant cu specii de plante şi animale pe cale de dispariţie, protejate de lege.
Programul zilei a inclus o altă premiere a elevilor care au realizat desene ce au constituit subiectul unei expoziţii de obiecte realizate din deşeuri reciclabile. Au fost premiaţi elevii claselor a VI-a A, a V-a D şi E, înmânarea premiilor fiind făcută de profesoara Szentgyorgyi Etelka.
După festivitatea de premiere au fost făcute proiecţii pe tema "Ecosisteme din ţara noastră", prezentate de vicepreşedintele Daroczi Szilard, ecologul Zeitz Robert, reprezentând "Grupul Milvus", dar şi de elevi ai claselor a IV-a A şi a VIII-a A, pregătiţi de profesoara Florica Gînţă.
Elevii Gimnaziului "Alexandru Ioan Cuza", pregătiţi de profesoara Domokos Erzsebet, au prezentat secţiunea "Buteo buteo". Prezentarea animalului preferat, secţiunea "Nu mă uita", a fost subiectul acţiunii intitulate "Să iubim animalele". Copiii au fost pregătiţi de învăţătoarea Maria Moldovan.
Sub genericul "Păsări sedentare" a fost prezentată secţiunea "Ciconia", copiii fiind îndrumaţi de învăţătoarea Janosi Zsuzsa. Un alt punct în program a fost "Concursul de colaje pe centre de interes" în care a fost prezentată secţiunea "Carnivore", sub pregătirea învăţătoarei Rucsana Pogăcean.
În cadrul concursului de poezii şi povestiri despre păsări, numit "Zbor către înălţimile albastre", a fost prezentată secţiunea "Barza" într-o expoziţie de desene.
"Natura în Tehnica Origami", precum şi "Florile primăverii" au fost cele care au încheiat programul zilei de ieri.

Astăzi, între orele 11.00 şi13.00, continuă "Zilele Clubului Acvila" cu alte patru activităţi prezentate de alte grădiniţe partenere la acest moment festiv: Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 19, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 3, ambele din Târgu Mureş, dar şi de la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 10 "Pinocchio" Reşiţa, judeţul Caraş Severin, şi Grădiniţa "Micii ecologişti" din Topliţa, judeţul Harghita.

Elena ALEXĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE