Home / Uncategorized / Datorii pentru restaurarea zidului Cetăţii

Datorii pentru restaurarea zidului Cetăţii

Ministerul Lucrărilor Publice prin Compania Naţională de Investiţii are, la ora actuală, o datorie de circa şase miliarde de lei vechi către firma de construcţii din Sighişoara(Consig) care a executat lucrările de restaurare a zidului prăbuşit al cetăţii. Este vorba despe banii promişi de Minister în 2006 pentru lucrări la zidul Cetăţii, dar care nu au fost viraţi nici până în momentul de faţă.
Dezvăluirea a fost făcută ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Sighişoarei, Dorin Dăneşan, potrvit căruia Ministerul Lucrărilor Publice mai datorează sume importante aceleeaşi firme şi pentru lucrările realizate la Euro-gara Sighişoara.
Potrivit edilului-şef consolidarea porţiunii de zid din Cetate care s-a prăbuşit în primăvara anului trecut s-a făcut doar din fonduri de la bugetul local, de la Consiliul Judetean Mureş şi din banii alocaţi prin programul "O Românie Frumoasă".
La rândul său, ahitectul şef al Sighişoarei, Ioan Velicu, a demonstrat cu probe că au fost trimise zeci de adrese la Ministerul Lucrarilor Publice, la Compania Naţională de Investiţii şi la Ministerul Culturii şi Cultelor privind starea în care se află zidul cetăţii, încă dinainte de prăbuşirea porţiunii de zid de sub Primărie.
Cu toate astea, promisiunile primite cum că se vor aloca fonduri băneşti au rămas neconcretizate.
Ministrul delegat pentru Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo, a declarat săptămâna trecută că nu este la curent cu această situaţie, dar se va informa şi se vor face plăţile către firma executantă. (F.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Capii reţelei de distribuire a lemnelor cu documente fictive rămân în arest

Cele patru persoane identificate că ar fi coordonat o reţea naţională de distribuire a documentelor …