Sarbatoarea Matricon Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Sarbatoarea Matricon

10804_cie.gifDuminica 16 decembrie la Restaurantul President a avut loc petrecerea de sfarsit de an a fabricii muresene CIE Matricon. Atat angajatii cat conducerea Matricon s-au distrat, dorind sa incheie un an productiv asa cum se cuvine. Cu aceasta ocazie festiva "veteranii" echipei Matricon, cei care au o vechime mai mare de 35 de ani in firma, au fost premiati cu cate o diploma de onoare si au fost aplaudati la scena deschisa. Petrecerea a fost continuata cu un concert de colinde si dansuri populare romanesti si maghiare a copiilor de la Ansamblul folcloric "Miorita".
Intr-o atmosfera festiva, in care s-au imbinat muzica buna, bucate alese si bauturi fine, angajatii CIE Matricon au petrecut pana noaptea tarziu. Asa cum se cuvine la sfarsit de an, conducerea firmei muresene le-a pregatit o serie de surprize celor mai fideli si vechi angajati. A mai fost premiat si cel mai tanar angajat al firmei care are doar 18 ani. In plus au mai primit diploma cei care nu au lipsit in 2007 nicio zi de la lucru si cei care au avut cele mai bune rezultate la cursurile de pregatire si specializare. S-au mai oferit si diplome hazlii pentru cei care au facut poznele cele mai comice din acest an. "Suntem onorati si fericiti ca ati ramas alaturi de Matricon peste 35 de ani si speram sa avem o colaborare la fel de buna si pe viitor. Este extraordinar sa putem avea langa noi pe unii dintre cei mai vechi angajati ai acestei firme de traditie in Mures si nu numai", a declarat directorul general al CIE Matricon, Vitor Antunes. Pe langa diplomele de onoare conducerea Matricon i-a delectat pe invitati si cu un tort de zile mari si cu nelipsita sampanie. "Eu sunt foarte legata de Matricon. Dupa Revolutie puteam sa lucrez oriunde, dar totdeauna m-am razgandit pentru ca-mi parea rau sa plec din aceasta intreprindere. Ne simtim foarte bine in aceasta seara (nr. duminica) la fel ca in fiecare an. Patronii noi sunt foarte draguti si mai accesibili decat altii care au fost. Acelora care au venit noi in intreprindere le urez sa fie rabdatori si sa ajunga la varsta si experienta pe care am acumulat-o noi", ne-a spus Otilia Laslo, programator calculator. "Sunt de 37 de ani la Matricon. Le urez la cei mai tineri sa aiba un salariu mai mare ca mine si o dezvoltare mai mare. Eu am fost fidel firmei si am ramas aici atatia ani. Nu mi-am dorit sa fiu sef si mi-am dorit sa lucrez cat mai bine", ne-a marturisit Ioan Serban, proiectant la serviciul tehnic. "Gestul este binevenit mai ales ca lucrez aici de 37 de ani. Angajatii merita acest eveniment care se intampla in aceasta seara. Atmosfrea este buna si ne distram. Am avut in acest an si succese si esecuri, dar mergem inainte. Le urez colegilor mai tineri rezistenta si multa seriozitate", ne-a spus domnul Alexandru Varga. "Le urez tuturor colegilor multa sanatate si numai impliniri si le doresc sa apuce timpul cand se va sarbatori implinirea a unei perioade de 40 de ani ca mine. Sa aiba o asemenea activitate pentru a putea fi rasplatit moral si nu numai. Secretul este foarte simplu. Trebuie sa ai doua reflectoare, unul in fata si unul in spate. Primul subliniaza drumul pe care il ai de parcurs, iar celalalt experienta acumulata de-a lungul activitatii", Alexandru Csiki, maistru atelier electric. "Eu sunt de 39 de ani in firma. Am avut in subordine 80 de angajati. Ca sa stai intr-o fabrica atata timp este greu. Trebuie sa fii perseverent si muncitor si sa nu te dai batut. Le urez celor mai tineri sa aiba rabdarea mea. Secretul este munca", afirma maistrul Ianos Garda.

CIE este o companie multinationala care s-a extins in 11 tari si patru continente. In Romania singura fabrica detinuta de grupul spaniol este din 2006 CIE Matricon atunci cand SC Matricon SA a devenit o parte a CIE Automotive Group. Daca la preluarea fabricii muresene in anul 2006 existau 241 de angajati, in 2007 cifra a crescut la 250, fapt ce arata dorinta investitorilor de a creste numarul de locuri de munca. Pentru 2008 se prognozeaza o alta crestere a numarului de angajati, dorindu-se sa se ajunga la 350.

Conducerea CIE Matricon ureaza tuturor angajatilor si colaboratorilor un an nou fericit plin de realizari si impliniri.

"Tot ce facem, facem pentru oameni. Este important sa le demonstram oamenilor care au lucrat aproape o viata in firma faptul ca ii apreciem si ii respectam. Desi avem nevoie de oameni tineri trebuie sa recunoastem ca ne este necesara si experienta celor mai in varsta. In anul 2007 am continuat dezvoltarea fabricii pentru a putea asigura mai multe locuri de munca si a ajuta comunitatea cat mai mult. In 2008 vrem sa continuam acest lucru si sa imbunatatim conditiile de munca si productivitatea prin achizitionarea de tehnologie noua si performanta."
Vitor Antunes, directorul general al CIE Matricon.

Ionel ALBU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE