Bancurile alesilor mureseni Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Bancurile alesilor mureseni

10809_loko.gifIn timpul sedintelor ordinare sau extraordinare, alesii locali mureseni, poarta uneori discutii ce mai deviaza de la subiectul principal, tachinandu-se sau facand unele glumite. Din astfel de minute ale sedintelor Consiliului Local Targu-Mures si ale Consiliului Judetean Mures, am extras cateva discutii mai ghiduse.
Giurgea si Lokodi se tachineaza
Consilierul Todor Giurgea a tinut sa aprecieze in plenul sedintei din 30 august simturile presedintelui CJ Edita Lokodi, auditiv respectiv vizual. "Eu va felicit nu numai ca auziti bine, vedeti foarte bine si fara ochelari. Va multumesc." In aceste conditii, vadit interesata, presedintele CJ a a insistat sa dea cateva detalii consilierului liberal, axate in special pe simtul vizual "Ochelarii sunt pentru aproape, de departe vad perfect, ca soimul. Si ce nu trebuie. Haideti domnilor sa mergem mai departe", a spus Lokodi. Acelasi cuplu, Lokodi-Giurgea, in aceeasi sedinta, continua discutiile de data aceasta putin mai aprinse. "Acuma atâtea butoane rosii sunt, toata lumea doreste ba în verde, ba în rosu, domnul Giurgea sa veniti sa vedeti cât de colorat sunteti", face invitatia Lokodi Edita. Consilierul Giurgea incearca sa dea explicatii "Verde înseamna stânga si galben dreapta". Presedintele CJ nu pare prea interesat "Nu stiu, dumneavoastra tot apasati butoanele dumneavoastra, deci supunem la vot amânarea pentru sedinta urmatoare. Da spuneti-mi, nu ma intereseaza, alta data lucrati corect, adauga Lokodi in timp ce Giurgea incearca sa calmeze spiritele: "Doamna presedinta stati, nu va enervati, ca s-ar putea sa fie mai simplu, noi avem un regulament, haideti sa judecam un pic mai linistiti, ne-am încalzit, bun", incheie Teodor Giurgea.
Ladariu isi face reclama
Consilierul Lazar Ladariu a propus ca la sedintele de comisii sa fie prezenti ziaristi, insa nu de oriunde ci numai de la "Cuvantul Liber" As propune presedintilor de comisii si secretarilor, acolo unde este cazul, sa invite ziaristi, ma refer la cei de la Cuvântul Liber, la discutiile comisiilor, asigurând pentru fiecare comisie câte un om pentru dezbaterile pe domeniile respective pentru ca, conform unui program, nu toate comisiile au stabilite sedintele în aceeasi zi. Sa zicem de luni si pâna vineri, deci eu promit ca voi asigura numarul de redactori pentru aceste comisii sa nu ne rezumam doar la comunicate de presa. Repet: atunci când este nevoie", a vrut Ladariu. Presedintele CJ Mures, il lamureste pe consilierul binevoitor amintindu-i ca munca din comisii va fi publicata in ziarele ce castiga o licitatie "Urmeaza domnilor consilieri sa analizati modul în care doriti sa lucrati, nu cred ca azi trebuie sa decidem asupra modului în care veti comunica mai mult cu presa, în cadrul bugetului am votat o suma, în cadrul acestei sume, în acele ziare care vor fi selectate în baza unei licitatii deschise vom publica în continuare toate comunicatele Consiliului Judetean, printre care si munca comisiilor", a conchis Lokodi.
Lokodi si produsele Fornetti
Consilierul Tatar Bela nu a inteles de ce pentru a se obtine produse Fornetti este necesar un spatiu 30 de mp. "Acest Fornetti care se produce la Metro pe o suprafata de 6 sau 7 mp de ce are nevoie de 30 mp?", a intrebat Tatar Bela. Presedintel CJ Mures a incercat sa explice oarecum: "Pentru ca este un simplu aparat care se pune, iar produsele vin semifabricate, se pun doar la acest cuptor electric, chiar nu ati vazut cum se prepara?" Consilierul Tatar nu se lasa "Nu sunt gospodina ca dumneavoastra". Vine si replica, "Va invit, dar nu la Fornetti", a adaugat Lokodi. Consilierul Tintosan Cristian a tinut sa intre in discutie "Eu m-am lasat de Fornetti si m-am apucat de fumat, mai bine ramâneam la Fornetti, dar eu azi am aflat ca e vorba de o licitatie, nu înteleg de ce noua ni s-a prezentat intentia unei firme de a lua un spatiu în chirie pentru activitate de Fornetti", a precizat acesta.
Lokodi la inceput de sedinta
Suparata ca vreo cinci consilieri vor pleca foarte repede din sedinta, presedintele CJ reuseste in cele din urma sa se calmeze, nu inainte de a-si manifesta iritarea "Domnilor consilieri, înainte sa încep sedinta, pâna acum au anuntat 5 consilieri ca la ora 14.00 trebuie sa plece, va rog frumos prima data, pâna sa intram în ordinea de zi, veti vota daca tinem astazi sedinta sau nu, unul e plecat în strainatate, celalalt ne anunta cu multa marinimie ca este la o înmormântare, nu o sa fac acum cercetari, iar 5 dintre voi ma anuntati ca plecati. Va rog frumos sa faceti prezenta. Deci domnilor sunt de acord sa luam primele 4 puncte la care ne trebuie cvorum de 2/3, pâna atunci, va rog frumos, suntem 28 prezenti, sa nu paraseasca nici un consilier sala. Indiferent de activitatea pe care trebuie sa o faca. Dati-mi voie sa îmi iau fata cea buna, cu zâmbet pe buze si sa începem sedinta de astazi si sa va spun, doamnelor si domnilor, buna ziua, sa salutam prezenta invitatilor nostri a institutiilor din coordonarea Consiliului Judetean si a unei persoane foarte importante care astazi ne-a onorat cu prezenta lui, poate va asezati", a fost introducerea presedintelui CJ.
Nici consilierii locali nu se lasa
Consilierul Opriscan vorbeste despre prefectul Ciprian Dobre la inceputul unei sedinte: "O aberatie mai mare nu am citit în adresele prefectului decât aceea ca noi ca proprietari ai acelui teren nu avem voie sa conditionam închirierea terenului în nici un fel. Daca a gândit-o el singur, e dezamagitor." Referindu-se la o alta adresa Opriscan continua: "Culmea este ca nici macar, fiind jurist, cu ordonanta în fata la care face referire, nu este în stare sa o interpreteze. El, când nu are ce face sau nu e bagat în seama suficient iese în presa si mai lanseaza câte ceva, ca cineva sa nu uite ca el este prefectul judetului Mures" a spus Opriscan.
Kolozsvari si sacii de gunoi
Consilierul Kolozsvari Zoltan si-a manifestat intr-una din sedintele CL de anul trecut intentia de a dona saci de gunoi Primariei Targu-Mures, idee inspirata de la japonezi." Doresc sa atrag atentia organizatorilor asupra unui mic amanunt care mi-a placut. Luna trecuta la Tokio am vazut ca în locurile acestea vin niste bare care se folosesc ca niste schele. S-au facut niste suporti si pe acei suporti s-au pus sacii de 1 metru cub. Eu sunt dispus sa donez Primariei 50 de astfel de saci, s-au pus câte sase pentru colectarea gunoiului. E simplu, ieftin si practic", a declarat consilierul UDMR.

Liviu CRUDU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE