Home / Sanatate / Protestul medicilor

Protestul medicilor

Distribuie

Medicii nu accepta sa fie blamati "în vrac" pentru o vina care nu le apartine.Conducerea Colegiului Medicilor din România protesteaza fata de campania de denigrare lansata împotriva medicilor de catre o parte a mass-media si de catre autoritati si invita asiguratii la dialog, în calitate de platitori si beneficiari ai serviciilor, pentru a detensiona situatia conflictuala. Vicepresedintele Colegiului Medicilor din România, presedintele Comisiei de Jurisdictie Profesionala a Colegiului Medicilor din România Dr. Gheorghe Borcean este de parere ca cei care critica sistemul sanitar au dreptate cand spun ca interesele cetateanului asigurat din România nu sunt în nici un fel reprezentate în sistemul sanitar românesc. "De aceea, conducerea Colegiului Medicilor din România ii invita, cu buna credinta, la dialog pentru a afla în primul rând ce doreste asiguratul în dubla sa calitate, de platitor si beneficiar de servicii, de la administratorul sistemului si de la prestatorul de servicii. Ii chem la dialog cu intentia sincera de a debloca o situatie conflictuala care nu serveste nimanui. Recunosc faptul ca sistemul sanitar functioneaza cu sincope. Am dorit, de la înfiintarea Colegiul Medicilor din Romania, în urma cu zece ani, sa participam la gestionarea si la reformarea lui. În primavara anului 2006, prin efectul faimoasei Legi 95 a reformei sanitare, în uralele si aclamatiile mass-media, elita corpului medical a fost exclusa de la gestiunea sistemului. Nici un sistem sanitar din lume nu este ideal", a declarat Gheorghe Borcean. (I.O.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.