Pregatiri pentru Olimpiada Nationala de Istorie Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Pregatiri pentru Olimpiada Nationala de Istorie

10974_olimp.gifPrezent pentru o zi la Inspectoratul Judetean Mures, Doru Dumitrescu, inspector general in Ministerul Educatiei si Cercetarii, a avut vineri, 18 ianuarie, incepand cu ora 15,30 o intalnire de lucru la Colegiul Pedagogic "Mihai Eminescu" cu cadrele didactice din judet, implicate in organizarea si desfasurarea la Targu-Mures a Olimpiadei Nationale de Istorie. Chiar daca eforturile financiare vor fi considerabile pentru asigurarea logistica a manifestarii, a rezultat faptul ca cel putin deocamdata, banii nu vor fi o problema.
In scopul de a sensibiliza si a obtine sprijinul factorilor de raspundere locali, in cursul aceleiasi zile, Doru Dumitrescu s-a intalnit cu o parte dintre acestia, aratand importanta manifestarii si nevoia de sprijin local, intrucat numarul total de elevi si cadre didactice care vor fi prezenti la sfarsitul lunii aprilie, la Targu-Mures, va fi de peste 500.
Prima impresie conteaza
intotdeauna
Vorbind despre eforturile bugetare pe care le face ministerul, Doru Dumitrescu a precizat: "Ministerul este implicat in acest an in organizarea a peste 40 de Olimpiade Nationale, dar si a Olimpiadei Internationale de Filozofie care va avea loc la noi in Romania, mai precis la Iasi. Evident ca este vorba de eforturi financiare deosebite. Tocmai de aceea am tinut sa fiu prezent aici si sa va rog – avand in vedere numarul mare de participanti – sa ne dati tot concursul dumneavoastra pentru buna desfasurare a tuturor momentelor olimpiadei in zilele cand aceasta manifestare se va derula. Am adresat aceeasi rugaminte si domnului prefect si Consilului Judetean Mures. Am primit asigurari ca si aceste institutii se vor implica foarte activ – inclusiv financiar – pentru sustinerea manifestarii." Aratand ceea ce s-a facut si ceea ce trebuie facut in continuare pana la momentul cand va avea loc olimpiada, Gabriel Grozav, inspector de istorie la ISJ Mures, a precizat: "Olimpiada va incepe pe data de 30 aprilie a.c. si se va incheia pe data de 3 mai. Sunt cateva zile de efort deosebit din toate punctele de vedere. Modul ireprosabil in care a fost organizata si s-a desfasurat cu putin timp in urma Olimpiada Nationala de Matematica, ne obliga sa facem acelasi lucru si la istorie. Am tinut in mod deosebit ca elevilor participanti la olimpiada sa le oferim si cateva clipe de destindere, organizand o excursie de o zi in afara orasului, iar intr-o alta zi sa le oferim o vizita a Târgu-Muresului pe anumite trasee de interes istoric. Prima impresie conteaza enorm. Tin sa mai subliniez faptul ca pentru o transparenta totala a cheltuielilor ocazionate de olimpiada, ISJ Mures va incheia un protocol de colaborare cu Fundatia educationala non-profit "Ambasadorii fair play", care va gestiona sumele venite din sponsorizari pentru sprijinirea manifestarii."
Referindu-se la implicarea fundatiei educationale non-profit "Ambasadorii fair play" în organizarea olimpiadei, Aurelia Tintosan, presedinta fundatiei si totodata cadru didactic la o scoala mureseana, a declarat urmatoarele: "Fundatia noastra functioneaza cu foarte bune rezultate, din anul 1993. Am participat la sustinerea a numeroase activitati scolare si extrascolare din scoala si din judet. Precizez faptul ca ne desfasuram activitatea pe patru segmente, avem experienta, iar cei ce activam in cadrul ei nu suntem platiti. Deci ceea ce facem, facem in interesul sustinerii invatamantului din scoala noastra si a invatamantului din judet, iar in cazul de fata si pentru aceasta manifestare deosebita care va fi Olimpiada Nationala de Istorie, o adevarata provocare pentru noi."
Nicolae BALINT
nicolae_balint@yahoo.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE