Share

Home / Sport / Maiestrie pe covorul de lupta

Maiestrie pe covorul de lupta

Sâmbata 19 ianuarie 2008, sala de sport din Corund a gazduit cea de-a opta editie a memorialului international de lupte libere "Lorincz Marton", fost campion olimpic în 1936.
La competitie au participat mai multe cluburi de lupte libere din România si Ungaria, însumând un total de 230 de concurenti, legitimati la 17 echipe, care si-au aratat maestria pe covorul de lupta. Dintre formatiile participante din România, mentionam C.S.. "Dinamo" Brasov, C.S.S. Odorheiu-Secuiesc, C.S.s. – C.S.M. Onesti, C.S.S. Râsnov, C.S.S. Reghin, C.S.S. Sfântu-Gheorghe, A.S. "Spartacus" Sighisoara, C.S. "Muresul" Târgu-Mures, C.S.s. Târgu-Mures, în timp Ungaria a fost reprezentata de cinci echipe din Kiskunfelegyhaza, Kezdialmas, Kanizsa, Szigetszentmiklos si Vac. Competitia a fost onorata de prezenta presedintelui Federatiei Române de Lupte, Cristian Poteras, si cea a presedintelelui Federatiei Nationale de Lupte din Ungaria, Heghedus Csaba.
Judetul Mures a fost reprezentat cu succes de mai multi sportivi, care au urcat pe podiumul de premiere. Astfel, luptatorii de la Clubul Sportiv "Muresul" Târgu-Mures, antrenati de Marton Jozsef si Simon Laszlo, au obtinut rezultate bune, dupa cum urmeaza: la categoria 52 kg Oltean Anna-Maria a câstigat locul 1, la categoria 65 kg Lorinczi Noemi s-a clasat pe locul 2, în timp ce la baieti au fost obtinute patru locuri secunde, dupa cum urmeaza: Veres Zsolt la categoria 28 kg, Hamar Matyas la categoria 35 kg, Kantor Mihaly la categoria 47 kg si Niomati Ferenc la categoria 85 kg. Deplasarea la competitie a sportivilor mureseni a fost posibila cu ajutorul BS Guarding si "VerdInvest" – Închirieri Utilaje, carora antrenorii si parintii le multumesc pentru implicare.
De asemenea, si luptatorii de la C.S.s. Târgu-Mures, pregatiti de Gyarmati Ferenc senior si Gyarmati Ferenc junior, au avut o comportare meritorie: la feminin +60 kg, Garloanta Mara a terminat pe primul loc, iar Flueras Daniela pe locul 3. La categoria 65 kg Frandes Alina a obtinut locul 3, în timp ce în competitia masculina Popescu Rares a terminat pe locul secund la categoria 52 kg, iar Vlad Dragos s-a clasat pe locul 3 la 74 kg.
Sportivii de la A.S. "Spartacus" Sighisoara au urcat pe locul trei al podiumului la doua categorii de greutate: la 42 kg prin Biro Ambrus-Norbert si la 52 kg prin Simo si Arnandof Andras, sportivi antrenati de Szasz sandor.
Rezultatele luptatorilor de la C.S.s. Reghin, antrenati de Peres Miklos, au fost si ele foarte bune. Astfel, la categoria 29 kg, Craciun Vladut a cucerit medalia de bronz, în timp ce la cadeti, categoria 52 kg, Magyarosi Lorand a obtinut medalia de argint.
Sorin CRACIUN

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Calificare spectaculoasă în Final Fourul Champions League

Campioanele României la popice feminin, echipa Electromureș Romgaz Târgu Mureș a reușit calificarea în semifinalele …

Share
Share