Gazarii se pregatesc pentru retur Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

Gazarii se pregatesc pentru retur

11089_sport.gifLa capatul unei vacante mai scurte decât în cazul altor grupari sportive, echipa de fotbal Gaz Metan Târgu-Mures, care activeaza în liga a III-a, a intrat în focul pregatirilor pentru partea secunda a competitei. Dupa un stagiu de pregatire desfasurat în statiunea Sovata, pentru fotbalistii antrenati de Adrian Botezan si Emil Busa vor urma o serie de meciuri amicale. Primul se va disputa în compania echipei ASA Unirea Ungheni, vineri, 1 februarie 2008, cu începere de la ora 11.00, pe terenul gazarilor. Returul campionatului se anunta infernal pentru echipa condusa de Adrian Botezan, care ne-a raspuns la câteva întrebari în ceea ce priveste lotul si abordarea returului.
Reporter: S-a dat startul pregatirilor pentru partea secunda a competitiei. Cu ce gânduri începeti noul an?
Adrian Botezan: Dorim sa avem o evolutie mai buna fata de turul de campionat, tocmai de aceea avem stagiul de pregatire centralizata la Sovata, timp de 8 zile, în care baietii încearca sa faca cât mai multe acumulari. Intentionam sa ne pregatim cât mai eficient, astfel încât sa începem returul cât mai bine.
Reporter: Cu ce efectiv ati urcat în statiune?
Adrian Botezan: Avem un lot alcatuit din 20 de jucatori, respectiv 18 jucatori de câmp si doi portari.
Reporter: De ce ati ales statiunea Sovata?
Adrian Botezan: Pentru ca aici am efectuat în fiecare an pregatirile. Avem teren si conditii foarte bune de antrenament si de recuperare.
Reporter: Veti alterna pregatirea fizica cu pregatirea psihica?
Adrian Botezan: În acest stagiu ne vom axa mai mult pe pregatirea fizica.
Reporter: În ce masura influenteaza pregatirea de iarna, sansele din retur?
Adrian Botezan: În functie de cât de bine reusim sa ne pregatim în perioada de iarna, acesta îsi va pune amprenta pe tot anul competitional.
Reporter: Este un moment de cotitura al sezonului…
Adrian Botezan: Da, bineînteles. Aceasta este principala sursa de energie a echipei, daca ne pregatim bine si acumulam ceea ce facem aici, ne va duce sa avem niste evolutii cât mai bune, astfel încât sa putem termina jocul în picioare.
Reporter: Ce ati dori sa schimbati în acest interval?
Adrian Botezan: În primul rând am stat de vorba mai mult cu jucatorii si încercam sa formam o familie, o echipa în bunul sens al cuvântului si sa încercam ca pe viitor sa eliminam carentele pe care le-am avut în turul de campionat.
Reporter: Câte meciuri amicale v-ati propus?
Adrian Botezan: Ne-am propus ca dupa perioada de pregatire sa avem un numar de sase meciuri amicale, în general cu echipe care sunt din zona Muresului, adica ASA Unirea Ungheni, Mobila Sovata, Trans-Sil si altele.
Reporter: Ce asteptari aveti de la acest stagiu de pregatire?
Adrian Botezan: În primul rând vreau ca toti jucatorii sa fie apti, sa poata efectua toate antrenamentele pe care mi le-am propus, iar apoi sa vad la fiecare o îmbunatatire în jocul de echipa.
Reporter: Ce ne puteti spune despre valoarea lotului?
Adrian Botezan: Parerea mea este ca avem un lot destul de bun. Daca ar fi sa ma pozitionez în clasament, spun ca meritam sa ocupam locul 4-5 în seria noastra.
Reporter: Cea mai stringenta problema la un nou început de an o constituie completarea efectivului de jucatori cu o serie de fotbalisti care ar putea da un alt imbold în retur. Aveti în plan achizitii noi?
Adrian Botezan: Din pacate, nu. Lotul pe care îl am la dispozitie este împartit pe doua categorii de vârsta, si anume cam jumatate dintre jucatori au 22-33 de ani, iar cealalta 17-19 ani. În ce priveste lotul, suntem destul de bine acoperiti, chiar daca n-ar strica daca am mai aduce la echipa un portar, un aparator, un mijlocas si un atacant…
Reporter: Atacantul Cornel Serban ar putea începe returul de campionat la o alta echipa. Care este situatia sa?
Adrian Botezan: El se afla sub contract cu noi si va ramâne pâna la finalul sezonului la Gaz Metan Târgu-Mures.
Reporter: Cum vi se par adversarii din serie?
Adrian Botezan: Având în vedere ca i-am vazut pe viu în turul de campionat, cred ca echipele sunt împartite în doua categorii: pâna la pozitiile 7-8 au o anumita valoare în timp ce de la 8 în jos au o alta valoare. În general, depinde de forma de moment pe care o are echipa în ziua respectiva, daca jucatorii îsi doresc sa câstige acel meci si dau totul pe teren, atunci se poate ca o echipa din ultimele clasate sa învinga o echipa din fruntea clasamentului.
Reporter: Cine credeti ca va promova în Liga a II-a?
Adrian Botezan: Eu as merge pe mâna Felixului si cred ca pentru locul doi va fi o batalie între echipele FC Baia Mare si Avântul Reghin.
Reporter: Vedeti echipa dumneavoastra jucând în Liga a II-a peste un an sau doi?
Adrian Botezan: Este posibil daca se mai aduce la echipa un numar de 4-5 jucatori care au mai jucat în esaloanele superioare sau au experienta în aceasta competitie, atunci s-ar putea sa ajungem si în Liga a II-a.
Reporter: Ce parere aveti despre situatia fotbalului românesc si cea a fotbalului muresean?
Adrian Botezan: Din pacate putem spune ca doar echipa nationala si-a îndeplinit obiectivele pe anul trecut, calificarea la Euro 2008, în timp ce echipele care au evoluat în cupele europene ne-au cam dezamagit. În rest, putem spune ca nivelul fotbalului este destul de scazut comparativ cu ce se joaca în afara, în Germania, Anglia, Spania sau Italia.
Reporter: Ar fi o solutie alcatuirea unei selectionate a echipelor muresene pentru a promova într-un esalon superior?
Adrian Botezan: Ar fi o solutie în cazul în care se vor aduna jucatori de la toate echipele care evolueaza în judet, astfel ar fi posibila alcatuirea unei echipe competitive pentru promovarea în Liga a II-a.

Sorin CRACIUN
sorin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE