Home / Politic / Bugetul CJ in 2008

Bugetul CJ in 2008

Distribuie

Bugetul Consiliului Judetean Mures pe anul 2008 a fost stabilit ieri in prima sedinta a CJ pe 2008 la suma de 185.149.043 lei. Consilierii au mai aprobat cheltuielile de investitii pentru anul 2008 pentru Consiliul Judetean Mures, institutiile subordonate si R.A. Aeroportul TRANSILVANIA – Târgu Mures în suma de 38.095.714 lei, cheltuielile de reparatii pe anul 2008 pentru Consiliul Judetean Mures, R.A. Aeroportul TRANSILVANIA – Târgu Mures si institutiile subordonate în suma de 4.514.389 lei, conform si finantarea activitatilor si actiunilor Consiliului Judetean Mures la capitolul "Autoritati publice", in suma de 22.214.201 lei din urmatoarele surse: 19.955.101 lei de la bugetul judetean si 2.259.100 lei din Fondul de rulment. Pentru finantarea institutiilor de cultura, arta si culte se prevede suma de 29.542.846 lei. Pentru finantarea R.A. Aeroportul TRANSILVANIA – Târgu Mures a fost aprobata suma de 22.474.642 lei, pentru reabilitarea si întretinerea de drumuri si poduri suma de 24.450.507 lei, iar pentru sustinerea sistemului de protectie a copilului, a asigurarii protectiei persoanelor cu handicap si asistenta sociala s-a alocat suma de 75.073.000 lei. Pentru finantarea altor actiuni (SMURD, PSI, Cotizatii, Serviciul Mobilizari, Asociatia Judeteana pentru Dezvoltare Montana, Asociatia Judeteana de Turism, Organizarea expozitiilor agrozootehnice în judetul Mures, Proiecte ATOP, Alegeri, Diploma de Onoare "PROCAUSA MARISIENSIS COMUNITATIS", Contributie "Sistem de avertizare împotriva inundatiilor", finantarea unor proiecte: "Retea judeteana pentru absorbtia Fondurilor structurale", "Europe Direct", "Acte de proprietate si stare civila pentru rromi", "si rromii au dreptul la integrare", "Tu ce fel de Europa îti doresti") CJ a alocat suma de 2.716.665 lei din bugetul judetean. Invatamântului special si Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala vor primi 8.433.926 lei. Pentru finantarea unitatilor de sanatate a caror patrimoniu face parte din domeniul public judetean au mai fost retinute 2.323.000 lei.

Alte destinatii pentru banii publici
Art.18. Pentru finantarea Serviciului Judetean Salvamont se aloca suma de 321.292 lei din bugetul judetean.
Art.19. Pentru finantarea Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor se aloca suma de 1.291.655 lei.
Art.20. Pentru finantarea Centrului Militar Judetean se aloca suma de 488.749 lei.
Art.21. Se aloca sume defalcate din TVA în volum de 5.910.000 lei pentru finantarea unui numar de 734 posturi personal neclerical apartinând urmatoarelor culte: ortodox, romano-catolic, reformat, evanghelic, unitarian si greco-catolic. Sumele pentru asigurarea contributiilor pentru personalul neclerical se includ în bugetul propriu al judetului iar plata se face prin centrele de cult de care apartine acesta.

"Proiectul de buget pentru anul 2008 al Consiliului Judetean Mures este elaborat în contextul implementarii unei politici bugetare orientata spre atingerea echilibrului bugetar, alocarii si utilizarii eficiente a fondurilor publice si al asigurarii îndeplinirii principalelor functii ale administratiei publice locale judetene. Consiliul Judetean Mures si-a definit Obiectivul global de actiune privind cresterea competitivitatii pe termen lung a economiei judetului prin dezvoltarea la standarde europene a infrastructurilor de baza în transporturi (drumuri judetene si comunale, aeroport), administratie, învatamânt , cultura, sanatate si asistenta sociala", a precizat presedintele CJ Lokodi Edita.

Ionut OPREA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.