Home / Cultură / Finantare nationala pentru teatrul "Ariel"

Finantare nationala pentru teatrul "Ariel"

Distribuie

burta.gifConform celor 11 comisii de evaluare si selectie ale A.F.C.N., anul aceste vor primi finantari nerambursabile pentru activitatile cu derulare intre 15 februarie a.c. si 15 octombrie a.c. un numar de 124 de proiecte culturale cu o  valoare totala de aproximativ 2.400.000 lei.
La sectiunea teatru vor primi finantare 15 proiecte, printre care si cel al Teatrului „Ariel” din Targu-Mures, care va primi o finantare de 13.100 lei pentru proiectul „Tango sau Ceea ce se petrece pe scena are legatura cu mine”, realizat in cadrul programul Underground cu sprijinul Fundatiei Dramafest. Proiectul initiat de Teatrul „Ariel” se adreseaza tinerilor si se va desfasura pe perioada 1 iulie – 14 septembrie. „Tango sau Ceea ce se intampla pe scena are legatura cu mine” este un proiect in care muzica se imbina cu teatru, avand ca scop stimularea comunicarii intre tineri. In cadrul proiectului va fi organizat un workshop de practica si teorie a tango-ului, care va avea o durata de trei saptamani si va fi deschis atat actorilor profesionisti cat si amatori. Teatrul „Ariel” va colabora in cadrul acestui proiect cu actorii de la Teatrul National Targu-Mures dar si cu studentii la actorie de la Universitatea de Arta Teatrala Targu-Mures.
Din numarul de participanti la workshop vor fi alese cinci perechi care vor lucra cu un coregraf olandez , un regizor german si un dramaturg roman la punerea in scena a unei piese de teatru, „Hora iubirilor” de Arthur Schnitzler. Spectacolul va avea premiera pe 14 septembrie 2008 la Targu-Mures apoi isi va incepe intinerariul pe scenele teatrelor din tara si strainatate.

 

De asemenea, verificati

Prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general al României (2016-2019) susține conferința „Epopeea brățărilor regale dacice”

Distribuie Studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, programele de studii de licență Istorie și Drept …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.