Judetul sta bine cu fondul silvic dar sunt si puncte „fierbinti” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Judetul sta bine cu fondul silvic dar sunt si puncte „fierbinti”

p_16_2_08.jpg
În discutia avuta în prima zi de lucru cu noul vice-presedinte al Consilului Judetean Mures am discutat si despre situatia judetului în ceea ce priveste fondul silvic.
Reporter: Care este situatia judetului Mures la capitolul fond silvic?
Ioan Chirtes: Este o realitate ca judetul Mures sta bine la acest capitol. Este, însa la fel de adevarat, ca în judet am avut si ave înca puncte fierbinti pe care de aici, din calitatea de vice-presedinte, am sa încerc sa le rezolv. Acsete probleme se întâlnesc mai ales în zonele cu populatie rroma.
Rep.: La ce se refera aceste probleme?
I.C.: În general este vorba de extragerea materialului lemnos din padure în zone precum Petelea, Glodeni, Band. Sunt familii sarace rrome care nu au posibilitatea de a-si încalzi locuinta.
Rep.: Au existat în judet defrisari masive?
I.C.: În Mures nu au fost defrisari, din fericire pot sa spun ca si cetatenii judetului au înteles altfel padurea iar administratia silvica, atât cea privata cât si cea de stat si-a facut datoria. Am fost prin tara si am vazut problemele care sunt. Am vazut dezastrele de la Borsa, de pe Valea Trotusului, de la poalele Ceahlaului unde atât administratia judetelor cât si administratiile silvice au pierdut din mâini paza acestor paduri.
Rep.: Care considerati ca au fost cauzele acestor probleme?
I.C.: Problemele au aparut în momentul în care padurile au fost retrocedate fostilor proprietari care nu au mai respectat nici un regim silvic. Alte cauze ar fi, de exemplu, în zonele unde au fost disponibilizari masive, în special mineri care dupa ce au cheltuit banii primiti au început sa intre în padure. Defrisarile sunt puternic legate de problemele sociale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE