La judecata pentru factura la incalzire Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

La judecata pentru factura la incalzire

p_3_2_27.jpgUn locatar de pe strada Baraganului din cartierul Unirii, a dat in judecata Asociatia de proprietari nr. 208 din cartier, pe motiv ca in sezonul rece 2007-2008 a fost supus la plata incalzirii desi avea instalat centrala de apartament.

Deoarece furnizarea apei calde si a incalzirii in blocurile din cartierul Unirii lasau foarte mult de dorit, S. Jozsef a purces in 2007, la debransarea de la sistemul de energie termica furnizat de SC. Energomur SA. “Apa calda si incalzirea era slaba in cartier, multi dintre noi nu au mai suportat acest lucru. Daca voiam sa fac o baie, umpleam de trei ori vana pana ce venea apa calda, iar cheltuielile erau foarte mari. Asa ca, in 2006 am decis sa imi pun centrala. M-am dus la asociatie sa imi depun cererea, care mi-a fost respinsa pe motiv ca nu am aprobare de la Energomur si nu am fost la primarie sa platesc taxa aceea de 48 milioane lei vechi pentru debransare”, a precizat suparat locatarul.
Vazand ca nu i se acorda atentie, acesta a trecut la debransarea de la sistemul de incalzire, de unul singur. “In 2007 pana cand a inceput sezonul de incalzire m-am debransat, mi-am pus centrala si am mereu caldura si apa calda. In momentul in care eu m-am debransat, deja erau sapte apartamente debransate, deci nu se mai pune problema la cei 50%. Dar mie mi s-a cerut in sezonul rece 2007-2008 sa platesc incalzirea la fel ca atunci cand aveam caldura furnizata doar de Energomur. Si la asociatie se stia foarte bine ca m-am debransat. Dar numai aici este problema, pentru ca celelate asociatii din Unirii nu au procedat asa si, sunt multe familii care s-au debransat de la incalzire la fel ca mine. Si culmea este ca lor nu li s-a cerut sa plateasca, “ spune indignat acesta.

A actionat in instanta
Omul, suparat ca este supus la cheltuieli suplimentare a dat in judecata asociatia. “Cand am vazut ca imi apare pe factura si incalzirea, am mers la un avocat si i-am prezentat problema. In sentinta judecatoreasca din data de 17 iulie 2008 am castigat. Presedinta Asociatiei, Cristina Vaidean m-a acuzat ca nu am depus acordul vecinilor de pe orizontala si verticala, deconectarea nu a fost facuta de Energomur, nu am detinut procesul verbal de constatare a deconectarii emis de furnizor si nu am depus la dispozitia asociatiei procesul verbal de punere in functiune a centralei de apartament. De asemenea presedintei de asociatie i s-a cerut sa nu ma mai inscrie pe listele lunare de plata”, a mai spus locatarul. In data de 3 noiembrie 2008, lui S. Jozsef i s-a facut actul de constatare de catre cei de la Energomur, mentionandu-se faptul ca, toate corpurile de incalzire sunt debransate iar incalzirea spre ceilalti locatari este facuta in continuare.

Anularea sumei restante, decisa in instanta

Cele doua mari probleme care il framanta insa pe locatar este aprobarea din partea Energomur si suma restanta de plata pentru incalzire, care atinge cifra de 1100 lei.”Pana ce nu s-au reglementat problemele, am incasat banii pentru incalzire, mai ales ca nu a detinut un document legal care sa ateste ca intr-adevar el s-a deconectat de la incalzire. In ceea ce priveste actele despre care spune ca mi le-a dat nu este adevarat, iar dansul nu avea dreptul sa se deracordeze. Eu sunt obligata sa respect hotararile legale si nu pot face exceptie. Eu consider ca problema este rezolvata, cu toate ca hotararile de consiliu sunt inca in vigoare iar Unirii este zona unitara. In ceea ce priveste anularea sumei restante vom vedea ce se decide in instanta”, a declarat Cristina Vaidean, presedinta Asociatiei de proprietari 208. Nici la Energomur lucrurile nu sunt roz. “ Energomur nu a dat niciodata aprobari si nici nu va da pentru debransare. Persoana in cauza a incalcat doua lucruri, legislatia, care prevede ca debransarea sa fie facuta de operator, iar al doilea lucru este faptul ca nu a achitat suma prevazuta de Consiliul Local pentru debransare in cartierul Unirii’, a declarat Andrea Bauer, director general Energomur.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE