Nagy Petroniu se simte tradat de statul român Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Nagy Petroniu se simte tradat de statul român

p_4_24.jpgSeful Directiei Judetene de Paza (DJP) Mures, Nagy Petroniu, a acceptat sa realizeze un scurt bilant pe anul 2008, oferindu-ne si câteva din obiectivele pentru acest an ale institutiei pe care o coordoneaza. De asemenea, conducatorul DJP Mures si-a manifestat nemultumirea fata de Ordonanta de Urgenta emisa de Guvernul României, prin care pensionarii angajati la stat sunt pusi sa aleaga între pensie si salariu, decizie considerata de Nagy Petroniu un act de tradare, neconstitutional, comis de statul român.

Reporter: Care sunt principalele atributii ale institutiei pe care o conduceti?
Nagy Petroniu: Ne ocupam de paza unor obiective cum ar fi Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Administratia Finantelor Publice, Aeroportul Târgu-Mures, primarii, dar si firme si institutii private.
Rep.: Ce efective aveti la dispozitie?
N.P.: În prezent avem în organigrama un numar de 331 de angajati. Desi mai avem posturi vacante, inclusiv pentru functia de director adjunct, consider ca acest numar este suficient pentru a ne îndeplini cu brio obiectivele.
Rep.: Ne puteti spune cum ati încheiat anul 2008?
N.P.: Nu ma pot lauda ca foarte bine, deoarece venind din sistemul militar stiu ca totul este perfectibil. Totusi, sunt multumit de 2008, mai ales ca am reusit modernizarea dispeceratului. Normal, as fi vrut mai mult, dar fiind o institutie care se autofinanteaza, cu tarife care intra în concurenta cu firmele private care ofera acelasi tip de serviciu, pot spune ca am îndeplinit si respectat bugetul de venituri si cheltuieli si mai ales nu am avut probleme în îndeplinirea obiectivelor propuse.
Rep: Care sunt principalele obiective ale Directiei Judetene de Paza Mures în acest an?
N.P.: Pentru anul acesta ne propunem îmbunatatirea calitatii serviciilor, cresterea numarului de angajati cu 50-60 de persoane si nu în ultimul rând mentinerea numarului de clienti pe care îl avem în prezent.
Rep.: Cum comentati recenta hotarâre a Guvernului care interzice cumularea pensiei cu salariul de stat?
N.P.: Nu împartasesc acest act normativ pentru ca în momentul în care a început restructurarea Ministerului Apararii Nationale erau niste acte normative, pe care le-am luat în considerare si pe baza carora am optat sa trec în rezerva. Dupa atâta pregatire militara si sacrificii personale, departe de familie, care a însemnat un regim foarte sever, printre care patru ani de munca în subteran în Valea Jiului, am acceptat sa ies în pensie la vârsta de 43 de ani. Legislatia de atunci nu îmi interzicea sa ma angajez cu pastrarea drepturilor câstigate prin munca mea, atât în domeniul public cât si în cel privat. Or, prin aparitia acestei ordonante, ma simt tradat de statul român. Ma simt mintit si chiar tras de sfoara, interzicându-mi-se dreptul la munca, prevazut de altfel chiar de Constitutie, dar nu am ce face, va trebui sa ma supun legii, însa voi actiona pe toate caile pentru a-mi apara drepturile.
Rep.: Veti candida pentru o functie în structurile de conducere ale PNL la urmatorul congres al partidului?
N.P.: De ce nu? Candidatura la alegerile din 30 noiembrie a fost pentru mine o experienta foarte utila, iar scorul obtinut a fost cel asteptat. La nivelul orasului Târgu-Mures au început alegerile, eu facând parte din conducerea unei organizatii de cartier. Orice om care a intrat în politica vrea sa realizeze ceva în domeniul respectiv. M-ar interesa o functie, dar acest lucru depinde de mai multi factori, nu numai de vointa mea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE