Home / Eveniment / „Consumul public nu are voie sa scada pentru a nu se intra într-un colaps total”

„Consumul public nu are voie sa scada pentru a nu se intra într-un colaps total”

Distribuie

p_2_1_26.jpg
La 35 de ani, Ionela Ciotlaus are deja o cariera de invidiat atât din punct de vedere al profesiei sale de economist cât si ca om politic. Absolventa a Facultatii de Management-Marketing si a Institutului Bancar, membra a CECAR, corpul expertilor contabili, a lucrat zece ani în sistemul bancar, a fost sef serviciu financiar la Bere Mures iar în prezent este dorector-executiv la Spitalul Nova Vita. A intrat în politica la sfârsitul anului 2003. La alegerile locale din anul 2004 a facut parte din echipa de campanie a PNL în calitate de mandatar financiar, ajungând în 2008 presedinda Comisiei Economica Financiara a Consiliului Judetean.
Reporter: Ce v-a determinat sa intrati în politica?
Ionela Ciotlaus: Îmi place sa lucrez în echipa si facându-mi debutul în politica într-o campanie electorala m-a prins. Dupa campanie am intrat în Biroul Permanent Municipal, în 2005 am devenit presedinta Aosciatiei de femei pe Municipiul Târgu-Mures, am intrat în Biroul Politic Judetean si adevarul este ca politica este altfel decât ceea ce se vede din afara. Cu toate ca de multe ori politicienii sunt catalogati în fel si chip, luându-se partea rea a lucrurilor, în politica este foarte mult de munca si e munca voluntara. Am intrat muncind în politica si datorita acesteia am avansat.
Rep.: De ce a-ti ales sa deveniti consilier judetean?
I.C.: Este normal ca un partid sa-si trimita reprezentanti în structurile administratiei locale sau centrale oameni competenti, pregatiti profesional. Am considerat ca este foarte bine ca partidul sa trimita în Consiliul Judetean si un economist. Eu nu am mai lucrat în administratia publica si locul pe care l-am obtinut în Consiliul Judetean a fost o provocare si chiar nu vreau sa merg acolo doar de dragul de a merge si îmi dau toata silinta sa ma informez si sa ma documentez pe problemele pe care le avem pe ordinea de zi.
Rep.: Care este diferenta între munca în administratia privata si munca în administratia locala?
I.C.: Nu pot spune ca este o diferenta foarte mare. si în sistemul privat se întâmpla aceleasi lucruri ca în sistemul public doar ca banul privat se gestioneaza din cap pâna în coada. În orice societate am lucrat am vazut circuitul complet al mijloacelor financiare. În Consiliul Judetean a trebuit sa vad exact care sunt toate sursele de finantare, de unde vin banii si la început am avut acces mai mult pe partea de cheltuieli decât pe cea de venituri.
Rep.: Va fi afectat judetul Mures de criza economica?
I.C.: Banii care au fost anul trecut vor fi si anul acesta. Nu se pune problema ca dintr-o data avem bani mai putini. Nu stim, însa ce se va întâmpla mai spre sfârsitul anului, cât de mult va afecta aceasta criza economica România de acum încolo. Cert este ca aceasta criza va afecta mai mult populatia si consumul privat va scadea. Autoritatile publice si în general guvernantii vor trebui sa tina cont de un lucru. Consumul public nu are voie sa scada pentru a nu se intra într-un colaps total.
Rep.: Ce parere aveti despre atitudinea colegilor consilieri din PSD si PDL dupa alegerea vicepresedintelui Chirtes?
I.C.: Ma deranjeaza eceasta chestiune pentru ca este vorba de colegi de-ai mei care activeaza în Comisia Economica. La fiecare proiect de hotarâre în comisie fiecare membru îsi poate prezenta punctul de vedere si poate veni cu propuneri. În ultima sedinta toata lumea a fost de acord cu toate proiectele de hotarâre. În schimb în plen acesti colegi nu fac politica administrativa pentru care sunt trimiti în consiliu si fac politica de partid.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.