Borbely crede ca Eckstein va face fata postului de consilier prezidential Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Borbely crede ca Eckstein va face fata postului de consilier prezidential

p_3_2_28.jpgPeter Eckstein Kovacs a fost numit consilier prezidential pe problema minoritatilor. Pentru înfiintarea acestui post s-a insistat înca de pe vremea guvernarii CDR, la fel cum s-a insistat ca acest post sa revina UDMR. Contactat telefonic, Eckstein Kovacs ne-a declarat urmatoarele despre rolul pe care îl va avea în calitate de consilier: „Misiunea mea va fi sa-l informez cât mai corect pe presedinte în problemele privind minoritatile nationale. Am fost onorat de aceasta numire si tot ceea ce vreau este sa-mi fac cât mai bine munca. Minoritatile prezinta problematici diferite, dar cred ca cele mai serioase probleme le are comunitatea rromilor si am sa ma concentrez pe îmbunatatirea situatiei lor.”
Întrebat ce poate face din calitatea de consilier, Eckstein a parut rezervat: „Competentele decizionale sunt la Guvern. Misiunea mea va fi sa-l sfatuiesc pe presedinte, care, în calitatea sa de prim om în stat, poate sa-si exprime un punct de vedere pe care sa-l sugereze Guvernului.” Dupa anuntarea numirii sale în functia de consilier au existat discutii cu privire la existenta unei incompatibilitati între calitatea de membru UDMR si functia de consilier. Borbely Lazslo s-a aratat multumit de numire: „Este o initiativa buna. Noi am cerut de la început ca presedintele sa aiba un consilier pe problemele minoritatilor. Domnul Eckstein este o alegere buna pentru ca a demonstrat prin activitatea sa ca poate face fata unui astfel de post. UDMR este o organizatie a minoritatilor nationale nu un partid politic, chiar daca participa la alegeri. Din acest punct de vedere nu este nici un fel de incompatibilitate.”
De aceeasi parere este si deputatul UDMR Kerekes Karoly: „Cele doua calitati sunt compatibile. Nici un regulament al institutiei prezidentiale nu interzice acest lucru si eu cred ca este o alegere foarte buna. Eckstein este un jurist bun si un bun cunoscator al probelemelor minoritatilor.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE