Home / Meniu Principal / Știri / Comunitare / Cat costa un somer, daca-l angajati?

Cat costa un somer, daca-l angajati?

Angajatorii care incadreaza in munca someri, aflati in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca pentru o perioada de cel putin trei luni consecutive, vor primi, de la 1 ianuarie 2009, cate 4000 de lei, pentru fiecare persoana angajata, conform OUG nr. 192/2008, publicata pe 4 decembrie, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 815. Actul normativ introduce un nou articol, art. 843, care prevede ca angajatorul primeste “din bugetul asigurarilor pentru somaj, o suma egala cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin trei ani.”
Valoarea indicatorului social de referinta a fost stabilita la 500 de lei, insa ea poate fi modificata prin Hotarare de Guvern in functie de indicele de crestere a preturilor de consum. OUG nr. 192/2008 mai stabileste ca angajatorii care inceteaza raporturile de munca anterior termenului de trei ani sunt obligati sa restituie in totalitate sumele pentru fiecare persoana incadrata, plus dobanda de referinta a BNR in vigoare si nu vor mai putea beneficia de o noua subventie din bugetul asigurarilor pentru somaj pe o perioada de doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Furt de gaze naturale. Vezi câte cazuri au fost în Mureş!

E.ON Gaz Distribuţie a depistat, în 2013, circa 1.500 de cazuri de consum fraudulos de …