Hotii sa-si puna pofta-n cui! Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Hotii sa-si puna pofta-n cui!

Din statisticile Poliţiei reiese că spargerile de locuinţe au loc, în general, între orele 9.00 – 12.00.  Multe dintre locuinţele sparte au fost cele de la parterul blocurilor, aşadar, nu ar strica să vă montaţi grilaje la geamuri. Este recomandat să ţineţi uşa de la intrare încuiată şi când sunteţi acasă. Dacă dormiţi, sunteţi pe balcon, ori sună maşina de spălat nu mai auziţi  ce se întâmplă în toată casa, acestea sunt momente de care hoţii pot profita.
Foarte binevenită este montarea unui interfon, dar sa nu permiteţi accesul în bloc strainilor care vin cu fel de fel de scuze, caci atunci aţi montat interfonul degeaba. Copiii trebuie învăţaţi ca în nici un caz să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute. Aveti grijă ce fel de persoane vă frecventează locuinţa, pentru a nu vă trezi cu ea goală!
Pe lângă acestea, e bine să ţineţi seama şi de următoarele recomandări:
Nu lăsaţi biletele în uşă ( de genul „cheia e sub pres„ sau „am plecat la bunica”) atunci când nu sunteţi acasă, iar daca aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul. Nu daţi curs întâlnirilor propuse telefonic de persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Dacă primiţi un telefon şi nu recunoaşteţi interlocutorul rezumaţi-vă la a spune „aţi greşit numărul”. Nu intraţi în discuţii. Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în cazul furtului. Reţineţi cât mai multe semnalmente ale persoanelor straine care ies din bloc cu bagaje multe (ar putea goli aparatemnetul vecinului). Pe scurt: nu incurajati infractorii prin tacere si indiferenta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE