“Îmi doresc o colaborare cu JuJuan Cooley si Luke McKenna!” Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

“Îmi doresc o colaborare cu JuJuan Cooley si Luke McKenna!”

p_15_1_11.jpgÎnainte de plecarea sa la Medias, unde va pregati prim divizionara de baschet Gaz Metan, apreciatul antrenorul Mihai Corui a acceptat sa acorde un interviu în exclusivitate cotidianului Zi de zi, în care a vorbit deschis despre noile sale obiective. De asemenea, fostul antrenor al „tigrilor” a tinut sa multumeasca spectatorilor si fostilor colaboratori pentru frumoasa perioada petrecuta la Târgu-Mures, în familia BC Mures.

Reporter: Povestiti-ne, va rog, care e povestea reîntoarcerii dumneavoastra la Medias.
Mihai Corui: M-am întors în orasul meu natal din doua motive. Este locul unde am pus prima data mâna pe minge sub îndrumarea profesorului Octavian Serban, actualmente unul din conducatorii clubului mediesan, am si participat în 2004 la promovarea acestei echipe în divizia A, înainte cu sase luni de formarea BC Mures. Este o mare cinste sa fiu chemat sa conduc o echipa care în ultimii doi ani a fost printre primele din divizia A.
Rep.: Pe ce perioada ati semnat si care sunt obiectivele pe care trebuie sa le îndepliniti?
M.C.: Deocamdata am o întelegere cu actuala conducere a Gaz Metan Medias, de principiu, urmând desigur sa parafam o întelegere pe o perioada pe care ne-o dorim deopotriva. Am venit aici sa construiesc si sa muncesc, iar sportivii pe care i-am gasit aici corespund cerintelor mele, sunt seriosi si capabili de înalta performanta.
Rep.: Ce stil de joc doriti sa imprimati noii dumneavoastra echipe?
M.C.: Stilul pe care îl voi adopta este în mare masura cel cu care am obisnuit fanii, adics joc agresiv în aparare si contraatacuri nemiloase si un joc dinamic, rapid. Pregstirea pe care am fscut-o ca si secund al Nationalei României de doi ani, cât si apropierea de mari antrenori precum Liviu Calin, Emir Mutapcic, m-a ajutat înspre formarea mea ca antrenor modern si capabil. Voi milita pentru fair-play în teren precum si în tribune, sala de baschet este "biserica" noastra sportiva, ori aici, nu se huiduie ci doar se încurajeaza. Sunt principii si linii ghidatoare nu doar în sala de sport pentru mine, ci si în viata!
Rep.: Aveti vreun jucator de la BC Mures pe care vi-l doriti la Medias?
M.C.: Îmi doresc o colaborare cu fostii mei jucatori, mai ales cu JuJuan Cooley si Luke McKenna, însa acestia sunt legati de contract în acest sezon cu BC Mures. Atât ei, cât si eu suntem oameni de înalta tinuta si respectam contractele semnate, însa în sezonul viitor cu siguranta ca acesti jucatori dar nu numai, vor fi în vizorul meu si al Gaz Metan Medias. În aceasta situatie se afla si Sean Knitter sau Attila Vajda, care este împrumutat doar la BC Mures pe acest sezon. În colimatorul meu sunt însa si jucatori noi, care pot face cariera în România si care, la fel ca si Bryan McCullough sau Jay Anderson sa ne duca renumele si spiritul scolii românesti de antrenori.
Rep.: Peste aproape o luna, vom vedea la Medias un meci foarte interesant dintre Gaz Metan si BC Mures. E posibil sa se decida atunci una din echipele calificate în play-off?
M.C.: Duelul de pe teren va fi secondat probabil de doua din cele mai frumoase si fair play publicuri din România. Ce-si poate dori mai mult un iubitor de baschet? Sunt sigur ca jocul pentru play-off va fi amânat spre ultimele etape ale sezonului. Consider ca amândoua echipe merita calificarea, dar pentru asta trebuie sa o si dovedeasca în toate meciurile din retur.
Rep.: Pe cine vedeti campioana în acest an?
M.C.: Campioana va fi acea echipa care îsi doreste cu 100% energie acest lucru, cu conditia sa aiba o strategie buna pentru a atinge acest obiectiv. Exista doua feluri de echipe, care vor ai care nu vor! Mediasul va fi o echipa care se va bate pentru fiecare centimetru de teren. Sunt convins ca si BC Mures!
 Rep.: Ce mesaj aveti pentru muresenii iubitori de baschet?
M.C.: De Târgu-Mures ma leaga cele mai frumoase momente din amintirea mea, ce pot spune? Nu-mi gasesc cuvintele de emotie! BC Mures înseamna pentru mine "Together", seri inegalabile din Sala Sporturilor, oameni minunati si pasiune, suporteri calzi si vibransi la meciuri, ascultatori si care cu modestie învata… Târgu-Mures înseamna pentru mine casa, prieteni, cunoscuti si concetateni corecti, acest oras este pentru mine casa mea, locul unde voi trai pe mai încolo, eu si cu fiul meu, Victor de care sunt nedespartit. Nu în ultimul rând vreau sa multumesc suporterilor de la care am avut de învatat ce înseamna fair-play si pasiune pentru baschet, civilizatie si respect pentru baschet, pentru viata. Multumesc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE