20.000 de mame cu venituri mari vor indemnizatia Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

20.000 de mame cu venituri mari vor indemnizatia

Conform noii legi, de la 1 ianuarie 2009, mama sau tatal, poate primi 85% din veniturile nete obtinute in ultimele 12 luni dinaintea nasterii copilului, dar nu mai mult de 4.000 de lei si nici mai putin de 600 de lei. Masura a fost luata pentru incurajarea femeilor de cariera sa aiba copii si sa ramana cu ei acasa timp de doi ani, dupa cum declara fostul ministru al muncii, Mariana Campeanu.
Mamele cu venituri mari pot depune deja actele pentru a obtine indemnizatia de crestere a copilului. Femeile care au nascut dupa 1 ianuarie 2009 trebuie sa mearga la Directia de Asistenta Sociala ale Primariilor, iar cele care se afla deja in plata va trebui sa se adreseze Agentiilor locale de Prestatii Sociale, fostele Directii de Munca.
In principiu se completeaza o cerere pentru a beneficia de o indemnizatie mai mare, copie dupa buletin, dupa certificatul de nastere al copilului, adeverinta de venituri nete de la serviciu pe ultimele 12 luni. Cei care reusesc sa depuna dosarul pana pe 15 ianuarie ar putea primi indemnizatia marita inca din februarie. In caz contrar ei vor primi banii retroactiv.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE