Ca sa apreciezi berea, trebuie s-o inghiti Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Ca sa apreciezi berea, trebuie s-o inghiti

Un produs cu un profil senzorial complex este berea, iar degustarea ei este o adevărată artă. Culoarea, limpezimea, spuma, gustul, echilibrul aromelor sunt atribute care nuanţează şi pun în valoare personalitatea fiecărui stil de bere.
Există patru gusturi de bază: dulce, amar, acru şi sărat. Cea mai mare sensibilitate o avem la perceperea gustului amar. Papilele gustative de identificare a acestui gust sunt situate la baza limbii, motiv pentru care degustătorul trebuie să înghită o cantitate mică de bere. Hameiul este ingredientul care conferă amăreala specifică berii. „Aproape 100 de substanţe de aromă acţionează asupra senzorilor noştri olfactivi atunci când mirosim o bere. Ele s-au format de-a lungul procesului de fabricaţie, malţul, hameiul şi drojdia contribuind decisiv la definirea profilului aromatic al fiecărei beri”, afirma Monica Mândruţiu, care se ocupă de peste 10 ani de calitatea berilor URSUS Breweries.
Berarii din întreaga lume au agreat o terminologie comună pentru descrierea aromelor specifice diverselor tipuri de bere, “limbajul berii” fiind format din 122 de termeni. Printre cele mai prestigioase competiţii internaţionale ale industriei berii se numără: World Beer Cup – cea mai mare competiţie pe plan mondial, organizată în SUA; Brewing Industry International Awards din Marea Britanie – un trofeu obţinut la această competiţie este considerat echivalentul unui premiu “Oscar” în lumea berii, la toate acestea URSUS a câştigat medalii.
Gustul succesului
Regele berii în România URSUS Premium se distinge printr-un profil specific berilor tip Pilsner, cu o amăreală distinctivă şi rafinată. Nota de eleganţă este subliniată de limpiditate, culoarea deschisă şi spuma persistentă.
Povestea merge mai departe Timişoreana – se remarcă prin îmbinarea armonioasă dintre aroma delicată de malţ şi amăreala moderată.
Berea autentică de la munte Ciucaş – poartă numele muntelui din care izvorăşte ingredientul său cel mai de preţ, apa pură de munte. Ciucaş are un gust plăcut, curat şi răcoritor.
Stejar (De esenţă tare) – are un caracter puternic conferit de gustul distinctiv de malţ, conţinutul ridicat de alcool şi culoarea de chihlimbar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE