Ce fructe sa consumam iarna? Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Ce fructe sa consumam iarna?

Supermarketurile sunt pline de fructe multicolore, de toate formele si la toate preturile. Unele dintre ele recent aparute, altele incetatenite in meniul zilei. Ce trebuie stiut despre fiecare in parte, cititi mai jos.
– Bananele cu coaja galbenă, cu foarte puţine pete maronii contin vitamina B6, C, fibre, potasiu. Se păstrează la temperatura camerei pentru a continua procesul de coacere, însă nu mai mult de o săptămână. Stropiti bananele cu zeamă de lămâie pentru a împiedica decolorarea. Pentru un desert delicios: banana stropita cu zeamă de portocală pe grătar.
– Clementinele contin vitamina C si fibre. Rezistă aproximativ o lună în frigider. Sunt excelente în salate, precum şi în combinaţie cu carnea de pasăre.
– Portocalele roşii contin vitamina C si  fibre. Se păstrează la temperatura camerei o săptămână, iar la frigider mai mult. Este o combinaţie bună împreună cu ceapa, măslinele şi castraveţii.
Grepfrutul bun să fie greu, tare şi cu coaja subţire. Contine vitamina C, fibre, la temperatura camerei rezistă până la 10 zile, iar în frigider aproximativ 2-3 săptămâni. Este delicios împreună cu carnea de peşte.
Kiwi trebuie să fie tare, contine vitamina C şi fibre, la temperatura camerei rezistă 3-5 zile; congelat în pungi de plastic, timp de 2-3 săptămâni. Este delicios în combinaţie cu şuncă.
– Rodiile să fie grele, coaja trebuie să fie lucioasă, contin vitamina C şi fier, în frigider rezista 2 săptămâni. Sunt bune si proaspat si sun forma de dulceata.
– Pomelo fiind fructul citric cel mai mare poate avea forma rotundă sau de pară in jur de un kilogram. Alegeti fructele tari, cu coaja subţire şi cu greutate, poate fi consumată zeama.
– Mandarinele trebuie să fie grele şi fără pete maronii, se păstrează la temperatura camerei câteva zile, iar apoi se pun la frigider.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE