Au crescut infractiunile de omor Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Au crescut infractiunile de omor

p_7_1_23.jpgLa conferinta de presa de ieri, organizata de IPJ Mureş, cu tema „Evaluarea activităţii şi rezultatele obţinute de Poliţia mureşeană în anul 2008 ”, prezentata de seful IPJ Mures chestorul Ioan Nicolae Cabulea au luat parte si chestorul dr. Florescu Bujor director la Directia de Investigatii Criminale din partea Politiei Romane, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures Petru Dan, Dorin Florea primarul municipiului Targu-Mures si subprefectul Zamfira Pora.
In anul 2008 la nivelul Politiei Mures situatia operativa politieneasca a inregistrat evolutii pozitive. Conform statisticilor prezentate de chestorul de politie Ioan Niciolae Cabulea in cursul anului trecut au fost cercetate 6-605 persoane, dintre care 51, 76% pentru infractiuni judiciare, iar 18, 71% pentru fapte din sfera economico-financiara. Un procent de 31% din totalul persoanelor cercetate au fost prinse in flagrant, iar din totalul celor 6.605 de persoane cercetate 621 au fost minori. Infractiunile contra integritatii corporale si sanatatii sesizate reprezinta 26, 29% din infractiunile judiciare si 13, 86% din totalul infractiunilor sesizate la nivelul I.P.J Mures in cele 12 luni ale anului 2008. Datele statistice demonstreaza o scadere si la infractiunile de mare violenta sesizate comparativ cu 12 luni, cu exceptia infractiunilor de omor, la care se inregistreaza o usoara crestere.
La tentativele de omor se inregistreaza o scadere cu 2 infractiuni, la vatamare corporala cu 13, la infractiunea de pruncucidere cu 2 si ramane constant numarul faptelor sesizate la infractiunile de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte cu 3 fapte. Legat de tendintele criminalitatii in judetul Mures, chestorul  Florescu Bujor a precizat ca cifrele se inscriu in parametrii normali la nivel de tara. ,,Vorbim de infractiunile de mare violenta care nu reprezinta un fenomen din punct de vedere al modului de operare mai ales ca 60% din ele sunt in mediul familial, singura chestiune mai de specific este ca ele se cantoneaza in mediul rural pentru ca acolo si cauzele si coditiile care genereaza sau influenteaza acest gen de infractiuni le regasim: consumul de alcool, o slaba instructie si eventualele neintelegeri, litigii care cad in aceasta zona. O realizare este faptul ca nici in anul 2008 nu am inregistrat nici un omor la comanda pentru reglare de conturi, la acest capitol ramas constanti in ultimii trei ani. Ceea ce e important ca mare majoritate a activitatii noastre au fost directionate pe supravegherea grupurilor infractionale care actioneaza la nivel judetean, interjudetean unde avem si rezultate,, a precizat chestorul Florescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE