Lumea artelor martiale si copii Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Lumea artelor martiale si copii

p_8_3_03.jpgPrin acest articol încercam sa clarificam pentru masele cât mai largi de cititori, copii, tineri si parinti despre ceea ce este de fapt Karatele si efectele lui benefice asupra organismului si psihicului uman. Traind într-o lume moderna, tumultuoasa si stresanta, suntem bombardati zilnic cu tot felul de stimuli, uitam sa zâmbim si sa privim frumosul, sa ne spiritualizam si în fine, sa practicam sport si sa ne relaxam. Toate acestea ne epuizeaza si conduce la oboseala continua, iar cum organismul nostru nu este alcatuit din piese metalice de aceea nu ramânem indiferenti la acesti factori.
Avem privilegiul de a fi oameni, sa ne bucuram, sa ne suparam, sa avem regrete, dar si sa alegem, aceasta fiind conditia noastra umana. De aceea trebuie sa iubim frumosul, sa ne apropiem de natura, sa ne dezvoltam spiritul, prin tot ceea ce a lasat omenirea mai valoros. Noi nu am facut altceva decât sa ne îndepartam de natura, de noi însine, sa ne închidem si sa devenim propriul nostru dusman.
Majoritatea am uitat sa contemplam un vârf de munte cu cer albastru deasupra, sa meditam si sa admiram verdele naturii. Orice înaltare a spiritului cere multa munca, sacrificii, efort si suferinta. Spiritul este însasi cunoasterea. Stim cu totii ce placut e dupa ce am facut putina miscare, sa facem un dus si sa ne relaxam, ne creste pofta de mâncare, avem chef de viata, devenim mult mai energici, atât fizic cât si psihic, dezvoltându-se echilibrul dintre YIN si YANG.
Cu totii cunoastem pasiunea copiilor pentru calculatoare, uneori chiar suntem neputinciosi în fata acestui fapt fara a putea sa-i mai desprindem de ele. Unii copii chiar devin palizi, obezi si cu afectiuni oftalmologice si ale coloanei vertebrale, motivul fiind lipsa de miscare.
Unul din sporturile eficiente si complexe pentru modificarea caracterului ar fi practicarea Karate-ului în mod constant, ordonat si sa-i oferim tot creditul si respectul nostru. Karatele este sportul cel mai cert care ne împlineste fizic, psihic, ne învata sa meditam, sa fim ordonati, ne îmbie la autocontrol si la autocunoastere, ne dezvolta simturile si totodata ne relaxeaza. Este sportul care ne ajuta sa ne dezvoltam întreg corpul, în mod simetric si reflexele la toate nivelele, reactiile si nervii senzo-motorii.
Karatele dezvolta si spiritul de echipa, îti da curajul de a-i ajuta pe cei din preajma ta. Practicat la un nivel constant si avansat este o filozofie, un mod de viata.
Antrenor, Alexandru Tolan 4 dan

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE