Share

Home / Editorial / Nu va jucati de-a focul cu Colegiul „Unirea”!

Nu va jucati de-a focul cu Colegiul „Unirea”!

alex_poza_noua_42.jpgAm sa continui si astazi sa merg pe urma articolelor publicate în trecut în cotidianul Zi de zi, în ideea ca rolul nostru, ca organ de presa, este nu numai de a furniza stiri calde si informatii cititorilor, ci mai ales de a semnala anumite probleme identificate în comunitate.
18 septembrie 2008. Sute de elevi ai Colegiului National „Unirea” din Târgu-Mures au fost evacauti din cladire. Motivul? Izbucnirea unui incendiu la tabloul electric care a cedat în urma unui scurtcircuit. „Instalatia era foarte veche, speram ca vom fi auziti si se va remedia problema”, a declarat dupa incident Cristina Branea, directoarea unitatii de învatamânt.
Ei bine, se pare ca nimeni n-a avut urechi de auzit si ochi de vazut. Cu toate ca panoul a fost schimbat, problema de fond ramâne, deoarece instalatia electrica a colegiului are o vârsta venerabila. La patru luni de la incident, ecuatia este la fel de alambicata, în special datorita „mariajului” în trei existent în prezent: Primarie, Biserica Romano Catolica si Colegiul „Unirea”, ajuns chirias cu acte în regula, pe urmatorii 15 ani, deoarece instanta a decis retrocedarea cladirii catre biserica.
Demersuri pentru rezolvarea problemei s-au facut, în van însa, deoarece instalatia e aceeasi, chiar daca panoul e nou. Atentie, s-a demonstrat nu o singura data ca indolenta costa mai ales când e vorba despre joaca cu focul! În cazul nostru ea poate duce la distrugerea patrimoniului din cladire si chiar la pierderea de vieti omenesti. Un nou incident, de data aceasta cu urmari tragice poate avea oricând. Chiar azi sau mâine. Cine din factorii implicati în luarea unei decizii salvatoare îsi va asuma raspunderea în cazul unui dezastru la „Unirea”?!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Trei liberali măsurați în sondaje. Oare și valoarea?!

Teodora Benedek chiar vrea să candideze?! Cosmin Pop cântărește de ceva vreme. Ervin Molnar speră …

Share
Share