Radiografie sub supravegherea portarului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Radiografie sub supravegherea portarului

p_2_2_28.jpg

Viceprimarul din Târnaveni, Sorin Meghesan acuza de abuz managerul Spitalului Municipal Târnaveni ”Gheorhe Marinescu”. Potrivit lui Meghesan, Nicoleta Monica Sandu a trimis la data de 8 decembrie 2008 o circulara portarilor institutiei, înregistrata în registrul de poarta, în care se mentiona: „Domnul Meghesan Sorin nu mai intra în spital numai cu aprobare si anuntat unde merge. Dat de manager”. Meghesan relateaza în felul urmator întâmplarea „în data de 08 ianuarie 2009 m-am prezentat la Ambulatoriul de Specialitate din Târnaveni pentru un consult medical de specialitate.
Medicul specialist radiolog care m-a consultat mi-a solicitat sa îmi efectuez o radiografie pulmonara. Pentru efectuarea acesteia a trebuit sa ma deplasez în incinta Spitalului Municipal Târnaveni, unde se afla sectia de Radiologie. Am constatat însa cu stupoare ca portarul institutiei sus amintite mi-a interzis accesul în spital motivând ca are un astfel de ordin din partea managerului institutiei.”, sustine acesta în sesizarea trimisa Directiei de Sanatate Publica, Ministerului Sanatatii, Institutiei Prefectului si Consiliului Judetean Mures. Viceprimarul a reusit sa-si faca radiografia dupa ce medicul care îl însotea i-a explicat portarului situatia. Radiografia pulmonara de urgenta a fost efectuata sub escorta portarului institutiei.

Reprezentatii Spitalului acuza o înscenare

Spitalul din Târnaveni are alta parere aspura situatiei. Desi nu am reusit sa dicutam direct cu managerul Monica Sandu, am primit lamuriri de la directorul-economic al institutiei, Ana Moldovan „Nu s-a întâmplat nimic”, ne-a declarat aceasta. „Este o regula generala care se aplica la intrare în Spital. Toata lumea trebuie sa anunte unde merge când intra la Spital”, ne-a declarat aceasta. Ana Moldovan nu a dorit sa comeneteze asupra motivelor lui Meghesan, „Domnul Meghesan a luat aceasta regula personal din motive pe care nu vreau sa le discut.”, ne-a spus aceasta. Cu privire la circulara de la portari, directoru-economic s-a aratat circumspecta „Nu stiu în ce context a fost facuta. Poate fi o înscenare. Nu am stiu de existenta acesteia pâna azi când a început sa sune presa. Procesul-verbal se întocmeste de portari.”, a declarat Ana Moldovan.

ASP ancheteaza în regim de urgenta

Meghesan a solicitat institutiilor abilitate sa faca verificari: „Solicit institutiilor abilitate sa efectueze o verificare, în acest sens si sa ia toate masurile legale pentru remedierea situatiei si totodata sanctionarea managerului Spitalului Municipal Târnaveni „Ghe. Marinescu”, doamna Sandu Nicoleta Monica, care a actionat abuziv, uzând de pozitia domniei sale si de personalul spitalului.”, se arata în sesizarea acestuia.
Sesizarea lui Meghesan a fost primita marti la Autoritatea de Sanatate Publica Mures care va ancheta situatia reclamata în regim de urgenta, „am primit sesizarea ieri”, ne-a confirmat Gabriela Uifalean, director al ASP Mures, „Am facut o comisie de ancheta dar înca nu pot sa va spun o concluzie pâna nu discutam cu toate partile implicate. Va pot spune ca am dispus ca ancheta sa se desfasoare în regim de urgenta. Vreau sa clarificam în 2, 3 zile situatia”, a declarat dr. Uifalean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE